RKC Waalwijk op jacht naar drie punten

Foto: RKC Waalwijk

We hebben lang geduld moeten hebben, maar vandaag staat er eindelijk weer een competitiewedstrijd op Mandfield Road op het programma. Coach Peter van den Berg en zijn mannen vangen om 20:00 uur aan in eigen huis als de nummer acht van de Jupiler League. Het krijgt FC Emmen op bezoek, dat twaalfde staat op de ranglijst.

Wat een start van 2017! Beter dan de 0-4 overwinning van vorige week had RKC haast niet kunnen starten in het nieuwe jaar. Na een klein half uur hadden de Geelblauwen al een comfortabele voorsprong opgebouwd door doelpunten van Johan Voskamp en Moussa Sanoh. In de tweede helft bleven de spelers gretig op jacht naar meer doelpunten en uiteindelijk lieten de Waalwijkers het net nog twee keer bollen via opnieuw Voskamp en Vlatko Lazic, die daarmee zijn debuut extra glans gaf. Een erg lekkere zege in het Rabobank IJmond Stadion, waarmee meteen een duidelijk signaal wordt afgegeven door de spelersgroep. Aan het einde van de rit moet een play-offticket behaald zijn en met een huidige achtste plaats ligt de ploeg van Peter van den Berg op koers daarvoor.

In Drenthe vond er afgelopen zomer een trainerswissel plaats. Nadat Marcel Keizer in januari werd opgevolgd door Gert Heerkes, kreeg die te horen dat hij na een half jaar als hoofdcoach ook moest vertrekken. In zijn plaats kwam Dick Lukkien, voormalig assistent-trainer bij FC Groningen. Vanuit de clubleiding kreeg hij meteen een ambitieuze doelstelling mee: meedoen om de plaatsen twee tot en met vijf in de Jupiler League. De huidige twaalfde positie mag dan ook als enigszins teleurstellend worden beschouwd. Vooral de gebrekkige productiviteit speelt FC Emmen momenteel parten. Slechts 23 treffers na twintig competitieduels, pijnlijke cijfers voor een club die in de top van de Jupiler League wil spelen en stiekem droomt van promotie.

Eerder dit seizoen verloor  RKC nog onterecht van de Emmenaren. In het oosten van het land waren de Geelblauwen de betere, maar was het de thuisploeg die aan het langste eind trok door een doelpunt van Rogier Krohne. Daardoor wachten de Waalwijkers nu al vijf wedstrijden op een driepunter tegen de Drentenaren. De laatste keer dat deze onderlinge confrontatie in ons voordeel beslist werd, was op 18 februari 2011 (eindstand 2-0). Aan RKC de opdracht om deze reeks te beëindigen door voort te borduren op de zege in Velsen-Zuid, dan kan de eerste thuiswedstrijd van 2017 een hele mooie worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen