Geen Carnaval in De Ster in Nieuwkuijk door ontbreken vergunningen

Foto: Gemeente Heusden

Vervelend nieuws uit Nieuwkuijk: uitgaanscentrum De Ster is niet open met Carnaval. Reden hiervoor is het ontbreken van een horeca- en exploitatievergunning.

Degene die De Ster wil gaan exploiteren heeft een aanvraag voor deze vergunningen gedaan bij de gemeente Heusden, maar heeft daarbij niet alle benodigde informatie geleverd. Net als iedere horecagelegenheid moet De Ster voldoen aan criteria, bijvoorbeeld op gebied van veiligheid. Voor de carnavalsvierders in Nieuwkuijk is dit natuurlijk geen goed nieuws. Wij hopen dat zij elders toch een mooie Carnaval kunnen beleven!

Geen evenementenvergunning 
Op woensdag 22 februari deed degene die De Ster wil gaan exploiteren nog een beroep op de burgemeester met een aanvraag voor een evenementenvergunning voor Carnaval. Het is echter tot Carnaval te kort dag om goed te kunnen checken of de brandveiligheid en openbare orde gewaarborgd zijn. In deze situatie kunnen we niet instaan voor de veiligheid van de bezoekers. Er is dan ook geen evenementenvergunning verleend.

Donderdag 23 februari zal de burgemeester deze ondernemer in een persoonlijk gesprek informeren over zijn besluit en zijn afwegingen daarbij. De eigenaar van De Ster wordt ook geïnformeerd.

Bron: Gemeente Heusden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen