Overeenstemming over realisatie verbouwing De Voorste Venne

Foto: Heusden.nieuws.nl

De gemeente Heusden en de gebruikers van De Voorste Venne hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met aannemer BMV uit Veldhoven en de Van Delft Groep uit Drunen over de uit te voeren renovatie en verbouwing van het cultureel centrum in Drunen.

Als de gemeenteraad op 16 mei a.s. de benodigde middelen beschikbaar stelt, kan de aannemer meteen na de zomer aan de slag.

 Een maand geleden werd bekend dat een aannemer bereid was de opdracht binnen het gestelde budget te kunnen realiseren, mits het uiteindelijke plan verder geoptimaliseerd wordt. Omdat er bij zowel gemeente als stichting De Voorste Venne, de Aleph en overige gebruikers veel draagvlak voor het huidige renovatieplan is, werd besloten om met de aannemer in gesprek te gaan over de benodigde aanpassingen.

Geweldige inzet
“We zijn ontzettend blij met dit resultaat”, zegt wethouder Wim van Engeland, mede namens de gebruikers. “Niet alleen omdat we straks een prachtig cultureel centrum krijgen, dat multifunctioneel en gastvrij is en bovendien energie- en onderhoudsarm. Maar vooral ook omdat alle betrokken partijen hiermee beloond worden voor de geweldige inzet die ze de afgelopen tijd hebben getoond. Daar ben ik zeer trots op.” Ook De Hunenhof heeft zich inmiddels weer bij het project gevoegd.

Inrichting
In een voorstel aan de gemeenteraad vraagt het college uiteindelijk een krediet van € 6,63 miljoen. Dit bedrag bevat naast de aanneemsom ook € 1,05 miljoen voor de inrichting van het verbouwde cultureel centrum. Het gaat hierbij onder meer om meubilair, licht en geluid, horeca-inrichtingen, akoestische voorzieningen, enz. Daarnaast vraagt het college de raad akkoord te gaan met een structurele bijdrage in de exploitatie door stichting De Voorste Venne. Deze bijdrage maakt een laagdrempelig gebruik van het cultureel centrum mogelijk.

De gemeenteraad vergadert op 16 mei a.s. over het voorstel. Het voorstel komt eerder al aan de orde tijdens een extra informatievergadering op 2 mei. De voorlopige gunning aan de aannemer komt op dinsdag 25 april in het college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen