Regionale Scoutingwedstrijden in Drunen in het teken van Superhelden

Foto: Pixabay

Op 13 en 14 mei a.s. gaan tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit weekend wordt gehouden bij de roeivijver in Drunen.

Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw, red.), koken op hun eigen tafelvuur en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast moeten de scouts een themapresentatie geven die aansluit bij het thema van de RSW: Superhelden.

Meer dan 150 scouts, jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, strijden in groepjes tegen elkaar. Zij moeten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is. De scouts moeten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen. Het wordt vast een uitdagend weekend in Drunen bij de Roeivijver. Het weekend wordt geopend op zaterdag 13 mei om 09:45 uur. Op zondagmiddag om 14:45 uur start de afsluiting en vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats. De twee beste groepjes gaan in het Pinksterweekend naar de Landelijke Scoutingwedstrijd (LSW) in Baarn om daar te strijden voor de nationale titel van het jaar.

Regio De Langstraat wordt gevormd door negen Scoutinggroepen in de gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. Iedere week wordt door enthousiaste leiding leuke activiteiten en uitdagingen georganiseerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen