Alleen prestige staat nog op het spel bij derby tussen Vlijmense Boys en Haarsteeg

Foto: Heusden Nieuws

Komende zondag wordt de competitie in Vlijmen afgesloten met de derby tussen Vlijmense Boys en Haarsteeg. Er staat alleen nog maar prestige op het spel. Althans, voor de Boys. Haarsteeg zal met zo min mogelijk schade de wedstrijd willen beëindigen.

Een week of  drie geleden leek het er op dat de derby een heel bijzondere lading zou krijgen. Haarsteeg stond er niet goed voor, net boven de nacompetitiestreep; Vlijmense zou, zo was uitgestippeld, de nacompetitie ten koste van de rivaal kunnen halen door die in de allerlaatste wedstrijd onder de rode streep te trekken. Dan moesten de mannen van trainer Jean Falkenburg wel hun wedstrijden blijven winnen. Dat lukte niet, overigens herpakte Haarsteeg zich net op tijd. Zondag staat er dus niks op het spel. “Maar wel voor mij”, zegt trainer Jean Falkenburg. “Ik neem afscheid van de Boys, dat wil ik toch wel in stijl doen.” De kans dat Haarsteeg veel weerwerk gaat bieden, lijkt klein. Immers, de fijne nacompetitie lonkt. Dus kaarten en blessures oplopen, daar passen de spelers van trainer Norbert Rebsch voor.

Voor RKDVC staat er ook niks meer op het spel. Dat geldt ook voor Zwaluw VFC, waar de mannen van trainer John Meijs tegen zullen spelen. De Vughtenaren zullen ook met de rem op spelen, want zij gaan de vervelende nacompetitie in. Dat biedt de Drunenaren een uitgelezen kans om de competitie met een zege af te sluiten. “Ik had graag de veertigpuntengrens gehaald”, zegt Meijs. “We kunnen op 39 finishen, en dat zullen we ook zeker proberen.”

In de vierde klasse D speelt HHC’09 zijn laatste wedstrijd thuis tegen Raamsdonk. “We willen heel graag winnen om het zure verlies van afgelopen zondag bij Nieuwkuijk weg te spoelen”, zegt trainer Eugène van der Heijden. “Bovendien willen we mooi in de middenmoot eindigen, op plek zeven. Het wordt lastig, want we hebben veel blessures. Dat mag geen excuus zijn als je met de juiste instelling aan die wedstrijd begint.”
SC Elshout speelt zijn laatste wedstrijd in Hank, tegen Be-Ready. “Door de remise tegen Blauw Wit’81 zijn we nog niet zeker van de vijfde plaats. We zullen alles uit de kast moeten halen om die veilig te stellen”, aldus leider Ronald van Noije.

Nieuwkuijk gaat naar Berkdijk toe, dat via de nacompetitie het vege lijf moet zien te redden. “Bij een gelijkspel is de tweede plaats van ons. Voor de nacompetitie maakt het niks uit: derde of vierde worden is ook prima. Maar ik wil tweede worden”, aldus trainer Patrick Berkelmans.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen