Onveilige situatie voetgangers Akkerstraat Vlijmen

DMP Heusden maakt zich zorgen over de onveilige situatie ter hoogte van de Akkerstraat 2 tot en met 10, nabij het Plein in Vlijmen.

Bijna een jaar na de sloop van deze panden is de situatie voor voetgangers ongewijzigd. De stoep is door de sloop volledig geruïneerd, de bouwhekken staan op het resterende stukje stoep en de voetgangers? Die moeten twee keer een drukke weg oversteken om het plein te bereiken en dat zorgt voor onveilige situaties.

DMP Heusden heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Heusden. Ondanks tevredenheid over het verwijderen van asbest, het kunnen ruilen van percelen, het verplaatsen van de tijdelijke weg, de opgestarte procedure voor een bouwvergunning, blijft voor DMP -maar ook voor vele bewoners van Vlijmen- de onveilige situatie voor voetgangers een doorn in het oog. Uiteraard is er begrip voor het feit dat sprake is van een tijdelijke (bouw)situatie, maar hoe lang mag tijdelijkheid nog duren? Wat als straks de bouw nog een jaar op zich laat wachten?

DMP Heusden vraagt het college wat ze aan deze situatie gaat doen of heeft gedaan. De eigenaar van de grond of initiatiefnemer zal toch de schade moeten herstellen of op zijn minst vergoeden. Daarbij maakt de initiatiefnemer gebruik van gemeentelijke eigendommen door zijn bouwhekken op de stoep te plaatsen. Veel bouwbedrijven kiezen bij dit soort situaties voor vaste bouwhekken (hekken zonder voet), zodat minder ruimte nodig is. Dit zou een oplossing kunnen zijn. Waar het DMP vooral om gaat is dat voetgangers gebruik kunnen maken van de stoep, waardoor onveilige situatie worden voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen