Nieuwkuijk verwacht dat hitte in haar voordeel is

Foto: Heusden Nieuws

Komende zondag trachten vierdeklasser Nieuwkuijk en derdeklasser Haarsteeg de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Het voorspelde warme weer kan in het voordeel van Nieuwkuijk zijn.

“We spelen op volle oorlogssterkte”, legt trainer Patrick Berkelmans uit, die een 3-2 voorsprong verdedigt. “We hebben geen geschorste en geblesseerde spelers. Op onze bank zitten dus drie volwaardige voetballers die jongens kunnen vervangen die zijn moegestreden, want ik verwacht dat het door de hitte een slijtageslag zal worden. Dat voordeel heeft WDS niet, want twee spelers kregen afgelopen zondag een rode kaart.” Van die eerste wedstrijd moet Kuijk hebben geleerd, meent Berkelmans. “Schadevrij het eerste kwartier zien door te komen, daar draait het om. Dus niet binnen acht minuten met 0-2 achterstaan, zoals ons toen is overkomen.”

Haarsteeg heeft ook nog een aardig perspectief om ten koste van tweedeklasser Baardwijk de finale van de nacompetitie te halen. Thuis werd het 2-2. “Ik schat de kansen fiftyfifty in”, zegt trainer Norbert Rebsch, die vanwege Hemelvaartsdag vrijdagavond met de groep gaat trainen. “We weten nu in ieder geval waar de kracht en de zwaktes van de tegenstander liggen. Andersom geldt dat natuurlijk ook.” De training van vanavond is ook een graadmeter. “Dan weet ik in ieder geval wie honderd procent fit is.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen