Nieuwkuijk sleept finale voor poorten van de hel weg (rectificatie)

Nieuwkuijk speelt komende zaterdag en tweede pinksterdag twee wedstrijden tegen VVR met als inzet promotie naar de derde klasse. Afgelopen zondag, in de return tegen WDS’19, zag het er lange tijd niet naar uit dat het zover zou komen.

WDS’19 koesterde een 2-0 voorsprong, net genoeg om Nieuwkuijk, dat de thuiswedstrijd met 3-2 had gewonnen, de voet naar de finale dwars te zetten. De gasten hadden al verschillende kansen gehad, maar paal en lat voorkwamen dat er een verlenging zou komen. Pas in de allerlaatste minuut moest WDS alsnog dat extra halfuur toestaan toen Rick van Buul scoorde. “Toen wist ik zeker dat we door zouden gaan”, zei trainer Patrick Berkelmans, “want WDS zat er finaal doorheen. Bovendien stond die ploeg nog maar met tien spelers op het veld.” Berkelmans kreeg gelijk: Max Raijmakers en Roy de Vaan bezorgden de bezoekers alsnog de zege: 2-3.

Voor Haarsteeg is het nacompetitieavontuur voorbij. Bij Baardwijk werd met het kleinst mogelijke verschil verloren (1-0), nadat de thuiswedstrijd in een gelijkspel (2-2) was geëindigd. “Zonde”, vond Robin van Esch, die werd gekozen tot beste speler van het team, “er had echt meer ingezeten. Al met al hebben we de meeste kansen gehad, maar er uiteindelijk te weinig mee gedaan.” Ook kende Haarsteeg pech: zo belandde een schot van Mathieu Schellekens tegen de kruising.