Deelname aan NK vrije hand in Lierop door een afvaardiging van Gilde

Foto: Gilde St Joris van Onsenoort

Op zondag 28 mei was het NK schieten: “Vrije Hand op de wipboom” hiervoor is een afvaardiging van het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk naar Lierop afgereisd.

Om een beeld te geven hoe daar gescoord is hierna een kort overzicht weergegeven. In totaal namen 24 viertallen deel aan het NK. Bij de NK vrije hand is gestreden met 4 Viertallen, waarvan 2 Viertallen het maximale aantal van 12 punten behaalde. In de finale van de viertallen namen er 5 viertallen deel, uiteindelijk heeft een viertal uit Terheijden de finale gewonnen. De winnende viertallen schoten daarna nog voor de korpsprijzen. De 4e plaats was voor het Marco de Pinth, Melisa de Pint, Natasja de Pinth, en Alex Ophorst. Ook de 5e plaats werd door een korps van Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk behaald dit viertal bestond uit de schutters Adwan de Pint, Remco Groen, Rens Kouwenberg en Andre Keetels Jr.

Verder heeft Sint Joris in het onderdeel Personeel vrije hand en persoonlijk opgelegd de volgende resultaten geboekt. Persoonlijk vrije hand: 1e prijs Marco de Pint, 3e prijs Alex Ophorst, 9e prijs Melissa de Pint, en als 10e eidigde prijs Andre Keetels Jr.
Personeel opgelegd: 2e prijs Alex Ophorst 5e prijs Wessel Groen, 6e prijs Cris Hower, 8e prijs Adwan de Pint en als 9e prijs Hans van Dommelen (onze junior)

Getuige de uitslag van het schieten “Vrije Hand op de wipboom” blijkt ook dit geen onbekend onderdeel voor Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk.

Nu op naar de volgende wedstrijden waarvan het NK “Schieten op de wipboom opgelegd” een heel belangrijk evenement is. Deze wedstrijden worden gehouden op 24 en 25 juni op het Gildeterrein van Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk.

Mocht het lezen van dit artikel uw nieuwsgierigheid hebben gewekt, dan nodigen wij u uit om eens bij ons op het terrein aan de Meerdijk, nabij de Emmamolen, in Nieuwkuijk langs te komen. U kunt dan ervaren en proeven wat een Gilde doet en mogelijk wekt het uw interesse. Vooral jeugdleden zijn van harte welkom. Ook dames en inwoners van buurtgemeenten zijn van harte welkom. Graag tot dan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen