RKDVC speelt gelijk in een leuke wedstrijd met verzorgd voetbal

RKDVC kwam vandaag in de 8e competitiewedstrijd uit tegen Zwaluw VFC uit Vught. Zwaluw stond na 7 competitiewedstrijden op de 3e plek en RKDVC op de 7e. Dit beloofde dus een pittige wedstrijd te worden. De wedstrijd werd gespeeld op een zonnige, doch frisse middag op een kunstgrasveld.

Beide teams begonnen beheerst en voorzichtig aan de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat beide partijen verzorgd voetbal wilden spelen. RKDVC kwam na een minuut of vijf spelen goed weg. Zwaluw kreeg twee mogelijkheden. Na een goede voorzet van rechts ging de bal voorlangs zonder dat er een Zwaluw speler in de buurt was om het Daan moeilijk te maken. Kort daarna een 2e bal vanaf de linkerkant die ook voorlangs ging. RKDVC moest even schakelen om de snelle buitenaanvallers beter onder controle te krijgen. Ook RKDVC kreeg mogelijkheden om gevaarlijk te worden. In de 11e minuut kon Osman Bostanci vanaf de rechterkant de bal mooi voorkrijgen. Yannick van Zutphen kreeg de bal in de voeten maar het lukt net niet om de bal achter de keeper te krijgen. De bal ging net langs paal over de zijlijn. Een minuut daarna had Christiaan van de Velden een aardige kans maar de bal ging helaas te hoog over. In de 17e minuut kon Osman in goed samenspel met Abdel Yachou, de Zwaluw verdediging het goed lastig maken. De inspanningen werden niet beloond met een doelpunt. Door een te hoog opgestoken been liep Yannick in de 19e minuut tegen een gele kaart aan. In de 27e minuut kon uit een mooi aanval vanaf de linkerkant Ingmar Voorhaar de bal goed voorkrijgen. Yannick kreeg de bal niet snel genoeg onder controle om een poeier richting het doel af te vuren. Er bleef van beide kanten geprobeerd worden om vanuit de verdediging met net voetbal kansen te creëren. Na een half uur kreeg RKDVC twee vrije trappen zo’n 25 meter van het doel tegen. Gelukkig stond de muur goed om de ingeschoten bal tegen te houden. Het spel bleef op een neer gaan. Echt gevaarlijk kon Zwaluw niet meer worden. De verdediging stond goed. In de 36e minuut was er een prachtige actie van Ingmar met goed voorwerk van Abdel. Helaas trof dit ook geen doel. In de laatste vijf minuten van 1e helft kwam RKDVC nog een aantal keer dicht bij het doel maar zag deze inspanning niet beloond worden.

In de 2e helft zette Zwaluw in de beginfase RKDVC al snel onder druk. In de 49e minuut kon Zwaluw uit diverse corners gevaarlijk worden maar geen doelpunt maken. De score werd in de 51e minuut geopend door RKDVC. Met een mooie en snelle aanval kon Abdel uit een voorzet van Christiaan de bal in de touwen krijgen en was het 0-1. Dit leidde tot veel vreugde bij de vele RKDVC supporters die vandaag naar Vught waren afgereisd. De druk van Zwaluw kon RKDVC doorstaan al koste dat Giel wel een gele kaart in de 54e minuut. De vrije trap op 22 meter van het doel ging ook gelukkig in de muur van RKDVC. En RKDVC bleef voetballen. In de 59e minuut kwam uit een snelle aanval Ingmar vlakbij het doel. In de 60e minuut kon Osman een assist geven naar Christiaan die de bal te veel rechts van het doel schoot. De gelijkmaker van Zwaluw kwam in de 64e minuut. De linker buitenaanvaller was deze keer 2 RKDVC verdedigers te slim af en kon voorzetten waarbij de spits redelijk gemakkelijk een doelpunt kon maken. Door de wissel van Giel ging Yori naar de rechter achterpositie. Hij liep in de 68e minuut tegen een gele kaart aan door een overtreding te maken tegen de buitenaanvaller van Zwaluw. Deze was hier behoorlijk geïrriteerd over geraakt (en mogelijk ook door iets anders maar dat was niet duidelijk) dat hij in de 72e minuut een forse tackle maakte tegen Yori. Hij moest het veld verlaten waardoor RKDVC nu tegen 10 Zwaluwen moest voetballen. Er kwam meer ruimte en dat leidde tot een 2e RKDVC doelpunt in de 76e minuut. Het was een mooie aanval maar de scheidsrechters zag er toch overtreding in (helaas) en werd deze afgekeurd. In de laatste 10 minuten kregen beide ploegen geen echte mogelijkheden meer om te scoren. Het bleef wel een leuke wedstrijd om naar te kijken want er zat wel spanning in. In de laatste minuten lukte het RKDVC ook niet meer om de winnende treffer te maken. Op zich een goede uitslag maar toch wel het gevoel dat er mogelijk meer in had gezeten. Met deze uitslag blijft RKDVC 7e in de ranglijst staan en Zwaluw 3e.

Opstelling: Daan Dekkers, Giel Brandts (Roy Lamers, 68e minuut), Tim Poel, Damian van Bijnen, Steven Ten Cate, Yori van Delft (Marijn Hooymans, 82e minuut), Christiaan van der Velden, Yannick van Zuthpen, Osman Bostanci (Guus Berens, 75e minuut), Abdel-Malik Yachouv en Ingmar Voorhaar.