Grote controle door gemeente, politie, UWV en Belastingdienst in Oudheusden

Foto: Politie

De politie, Belastingdienst, en de gemeente Heusden hielden donderdagmiddag 30 november een grote verkeerscontrole in Oudheusden.

De politie controleerde in het kader van verkeersveiligheid voertuigen en bestuurders, bijvoorbeeld of de APK nog geldig was, of de verlichting van het voertuig in orde was etc. Bij de controles werd gebruik gemaakt van camera’s die kentekenplaten kunnen herkennen. De Belastingdienst controleerde op verschuldigde belastingen. 

Resultaten

De samenwerkende partijen kijken met tevredenheid terug op de actie. De Belastingdienst inde een belastingschuld van in totaal ruim 50.000 euro. Daarbij werden 9 auto’s in beslaggenomen. Daarnaast werd er voor in totaal 17.348 euro aan openstaande belastingschulden gepind, waarbij 1.057 euro het grootste bedrag was dat in één keer door de Belastingdienst kon worden bijgeschreven.

De politie maakte in totaal 15 processen-verbaal op voor diverse verkeersovertredingen. De douane deelde 10 waarschuwingen uit voor het onwettig rondrijden in een auto met buitenlands kenteken. Alle bestuurders kregen de kans om naar huis te rijden en daar de BPM alsnog goed te regelen.

Naar aanleiding van de verkeerscontrole zal UWV in 6 gevallen onderzoek doen  naar mogelijke uitkeringsfraude. De sociale recherche van Baanbrekers, de sociale dienst van de gemeente Heusden, hield één onderzoek naar mogelijke uitkeringsfraude over aan de controleactie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen