Bakker Allard en Bakkertje Deeg maken kans op het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018

Foto:

Het duurt nog wel enkele maanden voordat duidelijk wordt wie in 2018 het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje heeft gebakken, toch is de jurering al begonnen.

Om tot de beste tien te komen, moesten er woensdagavond eerst 38 worstenbroodjes worden gekeurd. Aan een lange tafel in het Summa College in Eindhoven werd kritisch geproefd en ook twee zaken uit de gemeente Heusden zijn geplaatst voor de halve finale.Bakker Allard van Allard Jacobs  uit Drunen en ook Bakkertje Deeg van Giel Vermeulen uit Heusden.

De halve finalisten

  • Bakker Allard, Allard Jacobs uit Drunen
  • BROODopMAAT, Eric Kampfraath uit Tilburg
  • Martin Brood Patisserie Chocolade, Dennis Rijkers uit Valkenswaard
  • Bakkertje Deeg, Giel Vermeulen uit Heusden
  • Bakkerij Pim Filius, Pim Filius uit Dongen
  • Keurslagerij De Kwant Ron de Kwant uit Hank
  • Banketbakkerij Stapelkamp, Ton Stapelkamp uit Bergen op Zoom
  • Bakkerij de Jong, Koen de Jong uit Oosterhout
  • Bakkerij Léon van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg
  • Bakkerij Verba, Christiaan van de Vegt uit Sleeuwijk

Dit jaar werd voor het eerst gewerkt met mysteryshoppers. Zij kochten worstenbroodjes op ongeveer veertig plekken in Brabant. Woensdagochtend werden ze uit de vriezer gehaald, waarna een deskundige jury van professionals en liefhebbers ze kon gaan proeven.

Voorgaande jaren mochten de bakkers zelf hun beste broodjes afgeven, maar die tijd is voorbij. Gevolg is dat er nu veel nieuwe namen bij de finalisten zitten. Die top-tien wordt begin volgend jaar weer door een mysteryshopper bezocht.

Bron: Omroep Brabant

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen