DMP Heusden komt met opvallend brede en jonge kandidatenlijst

Foto: DMP Heusden

DMP heeft onlangs haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 gepresenteerd.

Opvallend is dat er op de kandidatenlijst 30 kandidaten staan. Daar waar de algemene trend is dat lokale politieke partijen moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden, laat DMP een tegengestelde trend zien. Er waren zelfs meer kandidaten beschikbaar dan er op de lijst geplaatst kunnen worden.

Opvallend is ook het groot aantal jongeren op de lijst. Met Jong DMP-ers Noah Brok (Vlijmen) en Margo Breen (Herpt) zelfs twee kandidaten die momenteel 16 en 17 jaar oud zijn. Daarnaast zijn Joshua Bax (22, Haarsteeg) en Rejin Mustafa (22, Vlijmen) relatief jonge kandidaten. De ingezette lijn van verbreding (vertegenwoordiging vanuit alle kernen binnen de gemeente Heusden) en verjonging (afspiegeling van de Heusdense samenleving) wordt hiermee nader ingevuld.

Tenslotte is het DMP Heusden gelukt ook een tweetal dames met ambitie in de top 10 van de lijst te positioneren. Jeannette Verhoofstad (42, Haarsteeg) op plek 5 en Caren Joosten-Kuijs (35, Vlijmen) op plek 8.

Overigens hanteert DMP Heusden de afspraak ‘de meeste stemmen gelden’. Hiermee bepaalt niet de plaats op de lijst de volgorde van de zetelverdeling in maart 2018, maar degene met de meeste stemmen.

Martijn van Esch: “Ik ben er enorm trots op dat ik lijsttrekker mag zijn van deze schitterende kandidatenlijst met 30 prima kandidaten. Het bewijs dat DMP Heusden een echte lokale partij is waarin jong en oud, man en vrouw en alle kernen vertegenwoordigd zijn en zich thuis voelen. Dit geeft, samen met een ijzersterk verkiezingsprogramma, veel vertrouwen richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.  DMP Heusden heeft enthousiaste en deskundige kandidaten.  Naast het inhoudelijk raadswerk en het beste te doen voor de inwoners van Heusden, zijn we de afgelopen 4 jaren vooral ook nieuwsgierig geweest naar de mening van alle inwoners van Heusden. Wij nemen iedereen serieus en door ‘Denk mee met DMP’ sessies en Jong DMP bijeenkomsten hebben we invulling gegeven aan onze slogan: Samen doen, samen sterk! Dat blijven we de komende 4 jaar doen.”

De volledige kandidatenlijst DMP Heusden voor GR2018:

  1. Martijn van Esch Haarsteeg
  2. Kees van Bokhoven Nieuwkuijk
  3. Johan Meesters Drunen
  4. Joost Meijer Vlijmen
  5. Jeannette Verhoofstad-Stupers Haarsteeg
  6. Eugene Kuis Hedikhuizen
  7. Joost Vroege Vlijmen
  8. Caren Joosten-Kuijs Vlijmen
  9. Kees van Rooij Drunen
  10. René Broos Heusden
  11. Pauline van der Lee Drunen
  12. Noah Brok Vlijmen
  13. Rejin Mustafa Vlijmen
  14. Margo Breen Herpt
  15. Thijs de Laat Vlijmen
  16. Nico Verbunt Vlijmen
  17. Marlies van Bokhoven Drunen
  18. Joshua Bax Haarsteeg
  19. Femke van Rooij Haarsteeg
  20. Ivan van Hemert Vlijmen
  21. Raymond Grether Haarsteeg
  22. Edwin van Vuuren Drunen
  23. Arlette van Helvoort Haarsteeg
  24. Jan van de Griend Haarsteeg
  25. Andre Schalken Nieuwkuijk
  26. Antje Verbunt-van Rooij Haarsteeg
  27. Ank Hooghiemstra-Luijs Nieuwkuijk
  28. Dinie van Oss-van Beurden Haarsteeg
  29. Arno Klerks Drunen
  30. Mart van Bladel Haarsteeg

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen