Donateurs gezocht voor project in Gambia

Foto: Dorina Pennings

Laat ik ons eerst even voorstellen. Wij zijn Geert en Dorina Pennings en zijn woonachtig in ‘s-Hertogenbosch.

Al wat jaartjes zetten wij ons vrijwillig in om mensen en de gemeenschap van Gambia te helpen. Tot nu toe is dat allemaal gelukt met kleine donaties en een grote inleg van ons zelf. Het is uiteraard heerlijk voor de mensen om iets te krijgen zoals een waterput voor de gemeenschap of wat eten voor de komende maanden, maar de mensen willen zelf ook iets kunnen opbouwen om zelf iets te gaan verdienen. Uiteraard kunnen wij dat met kleine donaties niet vervullen (denk hierbij aan lege flessenbonnen); deze leveren vaak zo’n 150,00 euro op en dat bedoelen wij met kleine donaties.

Daarom zoeken wij nu naar donateurs die ons in een project willen steunen.

Project 1 : Het gaat hier om een moeder van 25 jaar Helima en haar dochtertje Fatou van 2 jaar.
Helima is een hardwerkende moeder en gaat iedere dag werken van 8 tot 20 uur voor slechts 100 Dalasi per dag (ongeveer 2 euro). Ja u leest het goed 2 hele euro’s, maar ze doet het wel. Wij zouden voor haar een plekje willen opknappen en een start willen geven om in de craft market haar eigen inkomen te genereren. In april gaan wij weer richting Gambia en hopen haar daar te kunnen helpen met de opbouw van haar eigen inkomsten, zodat Helima zelf voor haar dochtertje Fatou kan zorgen. De ruimte op de craft market is er voor haar, maar moet goed onderhanden worden genomen. Schilderen, muren stuken en deuren moeten geplaatst worden. Er moeten inkopen gedaan worden in Senegal; Wij gaan dat project persoonlijk begeleiden. Maar daar hebben we geld voor nodig…Voor dit project circa 500 euro.

Project 2: Het gaat hier om een grote familie die alle centjes bij een leggen om voedsel te kunnen kopen. De meeste kindjes gaan niet naar school (Te duur, 25 euro per kind voor een heel jaar)
Medische kosten kunnen ze niet betalen, daar is geen geld voor. De woningen zijn te krap om met 5 personen in te leven en slapen, dus leven de kinderen vaak op straat. Deze mensen willen wij ook graag helpen om wat dingen voor hun te kopen: Dekens, medicijnen, een waterput en dat de kinderen naar school kunnen. Voor dit project zou 250 euro al een heel mooi begin zijn.

Daarom wil ik u vragen om ons te helpen. Wilt u a.u.b. geld doneren, zodat wij een stapje verder kunnen in Gambia. Alvast onze hartelijke dank, Geert en Dorina Pennings

Uw donatie kunt u storten op NL18ABNA0615834515  t.n.v. D Pennings o.v.v. Gambia Voor overige vragen mag u mij altijd bellen op 06 – 20139144.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen