Lezing over kruiden en gewasbescherming

Foto: Fam Klerks

Dinsdagavond 16 januari 2018 geeft Groei & Bloei De Langstraat een lezing over kruiden en gewasbescherming. In de zin van ….. biologisch is best logisch !

De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Aanvang om 20.00 uur. Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

De eerste lezing op 16 januari 2018 wordt gegeven door dhr. Klerks, kruidenkweker en eigenaar van een tuincentrum. Een lezing over kruiden en gewasbescherming.

Bert Klerks heeft samen met zijn vrouw Annie een tuincentrum in Oisterwijk. Al in 1978 zijn ze met een hoveniersbedrijf gestart. Ze verkochten toen een uitgebreide collectie vaste planten. Langzaam veranderde, mede door hun voorliefde voor gezond eten en drinken, het gewone assortiment in een zeer uitgebreide collectie keukenkruiden en groenteplanten. Hiervan hebben ze dan ook een groot aanbod in pot, maar zeker ook in zaden gedurende het hele seizoen. De kruiden zijn echt een enorme passie van Bert, hij kan er dagen over vertellen. Dit zal hij in een avondvullend programma ook zeker komen doen. In het eerste deel van de avond wordt uitleg gegeven, aan de hand van meegebrachte keukenkruiden, over de teelt en het gebruik van deze kruiden. In het tweede deel komt het gebruik van biologische gewasbescherming aan bod. Het gebruik hiervan vraagt wat meer kennis maar de laatste nieuwe ontwikkelingen op dit gebied maken alle chemische middelen totaal overbodig. De biologische gewasbescherming werkt met geur– en smaakstoffen van diverse kruiden en inzet van natuurlijke vijanden. Ook een juiste bemesting en een optimaal bodemleven zijn van belang om de weerstand van de plant te verhogen. De natuur zelf geeft ons al duizenden jaren de oplossingen. We moeten ze alleen leren zien en een eigentijdse toepassing geven. Zeg nu zelf…. tegenwoordig is biologisch best logisch !

We zien u graag op deze lezing dinsdagavond 16 januari 2018. De lezing begint om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum.  Meer info is beschikbaar op de website van groei en bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen