Lezing “Privacy in digitale tijden” door mw. prof.mr. J.E.J. (Corien) Prins

Foto: Pixabay

Hoe we nu en in de toekomst omgaan met privacy, is een van de grote uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Corien Prins is voorzitter van de WRR en hoogleraar Recht en informatisering in Tilburg.

Zij is één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van ICT en recht in Nederland. Tijdens de lezing bij Stichting Honsoirde zal ze actuele thema’s aanhalen zoals de (vernieuwde) privacywetgeving, de invloed van digitalisering zowel in ons persoonlijk als in het maatschappelijk leven & de digitale inbraken op onze democratische instituties.

In haar betrokkenheid bij maatschappelijke organisaties en overheidscommissies heeft Corien Prins een rol gespeeld in het publieke debat over ICT en daar aan gerelateerde onderwerpen. Andere maatschappelijke kwesties mogen ook op haar aandacht rekenen, met name waar het actuele juridische problemen rond nieuwe technologieën betreft.

Prins: “Niemand is tegen privacy en niemand is tegen veiligheid en toch zullen die twee met elkaar verenigd moeten worden. Hoe je dat doet en hoe je rekening houdt met ieders belangen, daarover zou de discussie moeten gaan. Privacy gaat ook niet alleen maar over afschermen, maar ook over de kwaliteit van informatie.”

Prins ziet zichzelf als een maatschappelijk geëngageerd wetenschapper. Zij heeft veel geschreven over ICT en auteursrecht, digitalisering en openbaar bestuur, e-commerce en privacy en transparantie op het internet in Nederland, de voormalige Sovjet-Unie en in internationale context.

Het meest invloedrijke geschrift van Corien Prins is waarschijnlijk het rapport over de i-Overheid uit 2011 (WRR 86), maar zij heeft sinds 1987 een onwaarschijnlijke hoeveelheid publicaties op haar naam staan. Naast haar lidmaatschap van de KNAW is ze sinds april 2017 de eerste vrouwelijke voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Waar Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk
Wanneer Donderdag 8 maart om 19.30 uur
Toegang  :  10 euro reserveren via [email protected]
Informatie   :  Iedere dinsdag van 9 tot 12 uur tel. 073-5115040 of per e-mail [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen