FC Drunen verliest bij WSJ met 4-1

Zondag stond de tweede competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen WSJ uit Tilburg. Vorig seizoen streed WSJ lang mee voor het kampioenschap, maar ging het in de eindfase van de competitie mis voor de gastheren van vandaag. FC Drunen wist dus dat het een sterke tegenstander zou treffen.

Dat bleek in de openingsfase van de wedstrijd zeker het geval. De eerste 10 minuten kwam FC er nauwelijks aan te pas. Dit resulteerde in de 10e minuut in de 1-0 van Ricardo Buster. Na dit doelpunt begon FC de wedstrijd onder controle te krijgen. In het restant van de eerste helft waren er over en weer een aantal kansen. FC Drunen had met Tarik een uitgelezen schietkans, maar zijn schot miste de juiste richting. Een aantal voorzetten van de zijkant leverde ook gevaar op voor het WSJ doel. Dit zonder de keeper van de thuisploeg echt in de problemen te brengen. WSJ creëerde wel een paar grote kansen. De corners waren regelmatig gevaarlijk. De grootste kans werd echter knullig gemist. Twee spelers van WSJ waren op weg naar het Drunense doel. Ze speelden dit niet goed uit en de bal verdween naast de paal. In de 38ste minuut werd het dan toch 2-0. Gezien de kansen ook verdiend, maar het had daar wel de hulp van FC voor nodig. Een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man zorgde ervoor dat Omar Albaki de bal simpel kon binnentikken.

De thee en de bespreking van trainer Albayrak werkte goed voor FC. De jacht werd ingezet naar de aansluitingstreffer. Die kwam in de 50ste minuut. Broos gaf de bal uitstekend voor uit een corner en Melvin van Gogh kopte de bal in de bovenhoek. Dit was een verdiende en lekkere opsteker voor FC. In de minuten daarna was FC nog gevaarlijk met Eren Mert. Eren brak door en werd van achteren neergelegd in de zestien. FC dacht aan een penalty, helaas de scheidsrechter niet. In de 60ste minuut kreeg FC een flinke tik. WSJ bracht de marge weer op twee doelpunten verschil. Harry Hesselberth zorgde voor de 3-1. In het vervolg van de wedstrijd probeerde FC nog in te lopen. Met snelle aanvallen kon FC gevaar stichten, maar werd het vaak op kolderieke wijze teruggevlagd in verband met ‘buitenspel’. Daarnaast zag scheidsrechter Schouten uit Tilburg weer een overtreding binnen de zestien over het hoofd. Toen Harry Hesselberth in de 82ste minuut vanuit buitenspelpositie simpel de 4-1 mocht binnentikken, was het verzet gebroken en kon de thuisclub de overwinning gaan vieren. Jammer er had vandaag zeker meer ingezeten.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Gloria UC uit Baarle-Nassau komt dan op bezoek in Drunen. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, zij zijn de nummer 2 van de ranglijst. De uitwedstrijd was ondanks de 0-0 eindstand, geen saaie wedstrijd. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark Duinzicht.