In memoriam Albert Postema, mede oprichter Inloophuis TOON

Foto: Inloophuis TOON

Albert Postema was een van de oprichters van het Toon Hermanshuis in Waalwijk, samen met Josee Theunissen-Hornman, initiatiefneemster.

Vanaf het begin heeft hij met veel inzet zijn schouders onder dit initiatief gezet. Om het Waalwijkse inloophuis te kunnen realiseren is ontzettend veel gelobbyd bij o.a. het plaatselijke bedrijfsleven. En daar was Albert als bekende Waalwijker heel succesvol in. Zijn enthousiasme en volharding leverden veel gulle gevers op. Hierdoor kon er binnen een paar jaar daadwerkelijk een inloophuis gerealiseerd worden.

Ook is hij na de opening van het huis in 2004 nog een periode voorzitter geweest. Zijn eigen woorden: ‘ik ben een doener, geen bestuurder’ gaven aan dat hij dit als tijdelijk beschouwde totdat hij het stokje kon overdragen…

In de jaren erna is hij altijd vol interesse betrokken gebleven bij het Inloophuis en toonde hij regelmatig belangstelling voor het wel en wee van TOON en zijn gasten.

Inmiddels hebben ontzettend veel mensen de weg naar het inloophuis gevonden, een warme ontmoetingsplaats voor mensen die door kanker geraakt zijn, en is het niet meer weg te denken uit Waalwijk.

En dat is iets waar Albert Postema heel hard voor gewerkt heeft.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen