Lezing Heemkundekring Onsenoort Onze dagelijkse kost en de waarden van voedsel

Foto: Ton Duffhues

Op donderdag 15 maart is Ton Duffhues de gast van de heemkundekring om een lezing te verzorgen met als thema ’Onze dagelijkse kost en de waarden van voedsel’. Hij doet dit in de zaal van “Het Oude Tramstation”, Heusdenseweg 16 te Elshout.

De aanvang is 19.30 uur en de entree is €4,- incl. kop koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden is gewenst en dat kan bij het secretariaat: [email protected] of 0416-320995.

Ton Duffhues is directeur van het Atelier Waarden van het Land en specialist Landbouw en Samenleving bij de ZLTO. Hij is auteur van o.a. ‘Moderne Boerenwijsheid. Inspiratiebron voor een duurzame samenleving’ en ‘Wie wil er nog boeren in Nederland’. De lezing is bestemd voor burgers en boeren.

“Laat me je bord zien, en ik vertel je hoe je verbonden bent met de boeren als producenten van voedsel”. Ton Duffhues gaat in zijn lezing in op de geschiedenis van de relatie tussen de productie en consumptie van voedsel, tussen dat wat de boeren en tuinders produceren  en de dagelijkse kost van consumenten. Voedsel en gezondheid staan hoger dan ooit op de lijst van populaire actuele onderwerpen. Iedereen eet elke dag en dat zorgt ervoor dat we het allemaal vanzelfsprekend vinden en dat we ons de waarden van voedsel nauwelijks realiseren. Ton Duffhues neemt u op interactieve wijze mee terug naar de tijd van uw grootouders en hun dagelijkse kost. Van daaruit de reis naar uw eten van vandaag en morgen. Hij laat zien dat de aard en ontwikkeling van het boerenbedrijf in uw omgeving in zekere zin de spiegel is van wat er bij u in het boodschappenmandje en op het bord ligt. Duffhues: “We hebben het maar al te vaak over het wereldvoedselprobleem in het algemeen en ver weg, voor mij begint het dichtbij huis, bij de vervlechting van de productie en consumptie van voedsel”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen