JBZ organiseert symposium ‘Voeding en Kanker; wat (w)eten we eigenlijk?’

Foto: Google Streetview

Op vrijdagmiddag 13 april houden het Jeroen Bosch Ziekenhuis het symposium ‘Voeding en kanker; wat (w)eten we eigenlijk?’.

Tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst geven verschillende sprekers informatie over het thema, en de deelnemers gaan ontdekken wat hun smaak is. Mensen met kanker en hun naasten zijn van harte welkom op deze gratis bijeenkomst.

Aanmelden is verplicht en kan tot 15 april via patië[email protected] of via (073) 553 65 77 (tijdens kantoortijden).

Voor veel mensen die kanker hebben, of hiervoor behandeld zijn, speelt voeding een belangrijke rol. Misschien heeft u last van verminderde eetlust of smaakverandering. Misselijkheid, gewichtstoename of verlies, zijn ook veel gehoorde klachten. Of u vraagt zich af wat u zelf op het gebied van voeding kunt doen.

Programma
De bijeenkomst vindt plaats op 13 april maart van 14.00 – 17.30 uur in het auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De zaal is open om 13.30 uur.

De bijeenkomst begint met 3 presentaties van deskundigen:
Sandra Beijer
spreekt over feiten en fabels op het gebied van voeding van en kanker. Zij werkt bij IKNL aan met onderzoeks- en voorlichtingsprojecten op dit gebied.
Peter Klosse
vertelt over de ‘Smaakcheck’ die hij heeft ontwikkeld. Deze ‘smaakprofessor’  is gepromoveerd op smaak en smaakclassificatie.

Janny van de Laar
initiatiefnemer van het Kookcafé van het Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, geeft een presentatie.

Na deze presentaties gaat u aan de slag met uw eigen ‘smaakprofiel’.
Van 15.30 – 17.00 uur gaat u in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis ontdekken, proeven en geïnspireerd worden!

Jeroen Bosch Ziekenhuis
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen