Postzegelvereniging “PHILATRON” bestaat 40 jaar!

Foto: Pixabay

In september 1977 startte in de bovenzaal van de Hoge Braken een werkgroep met de bedoeling om in Drunen een postzegelverèniging op te richten.

Daarvoor bestond reeds een postzegelclub, overwegend personeelsleden van Lips B.V., die regelmatig bij elkaar kwamen in het Trefpunt, doch deze bijeenkomsten hadden geen officieel karakter. De werkgroep startte onder de vleugels van de postzegelvereniging “De Langstraat e.o.” om de kinderschoenen te ontgroeien. Spoedig was de belangstelling dermate groot, dat er naar een andere behuizing gezocht moest worden, wat gevonden werd in Hotel Royal.

Begin 1978 werd uit een vijftal inzendingen de huidige naam van onze vereniging gekozen. Door de steeds groeiende belangstelling voor een postzegelvereniging in Drunen werd in de vergadering op 20 maart 1978 gestemd om zelfstandig te worden, wat met algemene stemmen akkoord bevonden werd. Na enkele maanden waren de officiële stukken opgemaakt en was Postzegelvereniging “Philatron”geboren.

Om dit heugelijke feit te vieren organiseerd Philatron op zaterdag 24 maart in Gemeenschapshuis “t Rad te Elshout een receptie voor belangstellenden. Van 10.00  tot 12.00 uur is men in de gelegenheid het bestuur en zijn leden persoonlijk te feliciteren.

Naast een kleine expositie is er in de zaal is er een stand met informatiemateriaal, betreffende “PHILATRON”. Tevens kunt u er terecht voor advies omtrent het verzamelen van postzegels. Voor degenen, die postzegels verzamelen of willen beginnen is dit dé mogelijkheid om eens kennis te maken met “PHILATRON”. U bent van harte welkom!

Informatie: J. Heeren Telefoon 06-57723678. E-mail [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen