Calculatiebureau C.M. de Munnik, inmiddels 10 jaar een begrip in de installatie-branche

Foto: Cees de Munnik

Op 1 april aanstaande bestaat het calculatiebureau van Cees de Munnik al weer tien jaar.

Nadat hij voor diverse installatiebedrijven had gewerkt, kreeg Cees tien jaar geleden de kans om voor zichzelf te beginnen. Tot op de dag van vandaag heeft hij daar zeker geen spijt van.

Samen met zijn vrouw Saskia werd er begin 2008 besloten, dat Cees zijn vaste baan zou inruilen voor het eigen ondernemerschap. Dit was voor hun destijds, na enkele jaren te hebben gewikt en gewogen over wel of niet doen, een flinke stap en werd uiteindelijk op 1 april 2008 beklonken in de vorm van Calculatiebureau C.M. de Munnik. Cees genoot hier in reeds vele jaren van ervaring.

 1 april 2008, zolderkamer toen

Wat kan calculatiebedrijf C.M. de Munnik voor zijn klanten betekenen?
“Kleinere loodgieters- en installatiebedrijven hebben in veel gevallen geen eigen calculator. Dan moet de loodgieter/installateur zelf in de avonden en weekenden zijn berekeningen maken”. Bij Calculatiebureau C.M. de Munnik stellen ze begrotingen en offertes op voor  loodgieterswerk, sanitair, verwar-mingsinstallaties, ventilatie-installatie alsmede elektrotechnische installaties.

Bij de middelgrote bedrijven is er meestal wel een eigen calculator binnen het bedrijf. “Die zit veelal tot over zijn oren in het werk”, vertelt Cees. “Het gevolg is dat de calculator het na een tijdje niet meer bij kan benen, waardoor de onderneming de klant moet teleurstellen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en bovendien onnodig!”

“Met een extern calculatiebureau is er minder druk op de eigen organisatie en is het bedrijf toch verzekerd van de juiste calculaties. De installateur heeft dan de handen vrij om te doen wat hij het liefst doet, en waar hij goed in is. De calculator binnen het bedrijf heeft een plan B om zijn hoeveelheid aanvragen te verwerken.”

Cees onderscheidt zich door zijn flexibiliteit, door er altijd te zijn voor de klant, twenty-four seven. In overleg met de installateur neemt hij projecten aan of calculeert op basis van regie, van kleine aanbouwtjes, tot woningbouw, appartementen-complexen en kleine tot middelgrote utiliteit & zorginstellingen.

Calculatiebureau C.M. de Munnik calculeert met het programma Excel, indien wenselijk kunnen de berekeningen ook in Syntess Atrium worden uitgewerkt, welke in de installatiebranche welbekend is. De offerteomschrijvingen worden uitgewerkt en aangeleverd in Word.

Calculatiebureau C.M. de Munnik levert verder de volgende diensten:
* Calculaties ten behoeve van elektrotechnische installaties;
* Tekenwerk;
* Leidingberekeningen;
* Transmissieberekeningen

 1 april 2018, kantoor heden

Cees is al zijn klanten zeer dankbaar voor het vertrouwen de afgelopen 10 jaar, maar vooral de klanten die vanaf het begin Calculatiebureau C.M. de Munnik trouw zijn gebleven en mede op de kaart hebben gezet. Hij hoopt nog lang voor deze installateurs te mogen blijven werken.

Hebt u interesse, neemt u dan gerust contact met op voor meer informatie.

Calculatiebureau C.M. de Munnik
Thailandring 2
5152 MG Drunen
Tel. : 0416-851899
Mob. 06-22685252
Email: [email protected]
Website: www.cmdemunnik.nl
https://www.facebook.com/calculatiebureaucmdemunnik

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen