Twee informatiebijeenkomsten van Vitaal Brabant in gemeente Heusden

Foto: Pixabay

Dementie en langer thuis wonen. Er is meer mogelijk dan u denkt.

De ouderenbonden van het SOGH en ContourDeTwern Heusden organiseren i.o.m. Dementievriendelijk Heusden op donderdag 17 mei twee voorlichtingsbijeenkomsten over dementie en langer thuis wonen.
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor senioren, mantelzorgers, familieleden en alle andere belangstellenden.

In een Dementievriendelijke Gemeente is aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren. Daar mogen mensen met allerlei soorten geheugenproblemen gewoon meedoen in de samenleving en hun leven leiden zoals ze dat altijd al deden. Doordat er begrip is voor hun situatie worden zij geholpen en geaccepteerd door hun omgeving.

Dementievriendelijke Gemeente Heusden (DVG) probeert op verschillende manieren aandacht te vragen voor dementie en de gevolgen die deze ziekte in de toekomst kan hebben voor onze samenleving.

Het doel van DVG is het verbeteren van de ondersteuning en het geven van informatie aan mensen met dementie, hun familie, vrienden en mantelzorgers. Hiermee willen we bereiken dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en de kwaliteit van leven wordt verhoogd.
In 2015 waren er in de gemeente Heusden 660 mensen die lijden aan dementie. Dat aantal zal oplopen tot 810 personen in 2020 en 1500 personen in 2040.(bron: Alzheimer Nederland).
Dementie wordt volksziekte nummer een. Eén op de vijf mensen krijgt er mee te maken dus goede voorlichting is belangrijk.  Vaak is er meer mogelijk dan u denkt.

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op donderdag 17 mei 2018 op twee verschillende locaties:
’s morgens om 10.00 uur in de Caleidoscoop, Jan Steenstraat 2 te Vlijmen en
’s avonds om 19.30 uur in Partycentrum De Remise, Grotestraat 267 te Drunen

Voorlichters van Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk geven informatie over vergeetachtigheid en dementie. Dan is er een pauze met koffie en thee en kunnen er vragen gesteld worden aan de voorlichters en kunt u gratis informatiemateriaal meenemen.

Na de pauze geven ambassadeurs van het Huis van Morgen uitleg over nieuwe (technologische) toepassingen die senioren kunnen ondersteunen aan de hand van een presentatie, filmpjes en natuurlijk door een product te demonstreren. Ook wordt verteld over de mogelijkheden om langer thuis te wonen.
Aan het einde van de bijeenkomst is gelegenheid om vragen te stellen aan een panel dat bestaat uit deskundigen uit de gemeente Heusden.

U hoeft zich niet aan te melden. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ContourDeTwern, Marion Arends tel 0416-373670 of SOGH / Ria de Folter tel. 06 11760048.

Vitaal Brabant is een project van VBOB (Verenigde Bonden Overleg Brabant), Stichting Alzheimer Nederland, het Huis van Morgen en Dementie Vriendelijke Gemeenten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen