Nieuwkuijk en HHC’09 verder in de problemen

Foto: Heusden Nieuws

Voor Nieuwkuijk en HHC’09 worden de zorgen steeds groter na weer een nederlaag op Hemelvaartsdag. Ook voor Haarsteeg zijn de problemen nog niet voorbij na een gelijkspel tegen Vlijmense Boys. FC Drunen verloor in de 5e klasse in Dongen van DVVC.

Nieuwkuijk verloor van Schijndel met 4-3 en eindigde de wedstrijd met 8 spelers nadat zowel doelman van Engelen, Rozen en Fitters een rode hadden ontvangen van de warrige leiding van scheidsrechter Schuurmans. Door deze nederlaag van Nieuwkuijk is concurrent Schijndel/De Wit op gelijke hoogte komen en strijden beide nu om de dertiende plaats wat rechtstreekse degradatie oplevert. Ook Haarsteeg moet uitkijken dat het niet rechtstreeks gaat degraderen en staat drie punten voor Nieuwkuijk en Schijndel/De Wit. De derby tegen Vlijmense Boys eindigde in 2-2 nadat Vlijmense Boys vlak voor tijd nog dacht de buit binnen te hebben. In de extra tijd werd er nog gescoord door Schellekens en Pennings en werd het alsnog 2-2.

HHC’09 verloor in Alphen met 2-1 van Viola en is onder streep gekomen en dat zal het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie opleveren naar de 5e klasse. De ploeg van Eugene van der Heijden speelt nog drie finales om het tij te keren.

FC Drunen verloor in Dongen van DVVC en is samen met SVG en De Bocht in felle strijd om niet als laatste te eindigen in deze klasse.

Morgen gaat het weer verder in de voetbalcompetities en staat er weer een wedstrijd om de Naessencup op het programma. Vlijmense Boys ontvangt RKDVC en beide kunnen vrijuit voetballen. Voor Nieuwkuijk wederom een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud. De ploeg van Patrick Berkelmans speelt uit bij FC Engelen. Haarsteeg speelt uit tegen Schijndel/De Wit en mag zich geen nederlaag veroorloven.
In de 4e klasse gaat HHC’09 op bezoek bij Chaam dat drie plaatsen hoger staat. Er telt maar één ding voor HHC’09 en dat is winnen. SC Elshout speelt een thuiswedstrijd tegen RKDSV en maakt nog steeds kans op nacompetitie voor promotie.
FC Drunen gaat op jacht naar drie punten in de thuiswedstrijd tegen Irene uit Gemonde.

Programma zondag 13 mei
14.00 uur FC Engelen – Nieuwkuijk
14.00 uur SC Elshout – RKDSV
14.00 uur FC Drunen – Irene
14.30 uur Vlijmense Boys – RKDVC
14.30 uur Schijndel/De Wit – Haarsteeg
14.30 uur Chaam – HHC ‘09

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen