Kick off Kringdag 2019

Foto: Gilde St Joris

Op 16 mei 2018 was het in het Gilde gebouw aan de Meerdijk een drukte van jewelste. Wat was daar de reden van? Wel het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk organiseert in 2019 de Kring Gilde dag van de Kring Maasland. Deze avond was bedoeld als zogenaamde kick off in het kader van de voorbereidingen.

Op deze avond maakten de leden van de organiserende commissies kennis met elkaar, door de Hoofdman Eric-Jan van Eggelen werd in grove lijnen het programma gepresenteerd. U zult begrijpen om zo een evenement van de grond te krijgen er het nodige moet worden georganiseerd. Om dit te verwezenlijken zijn er zoals eerder vernoemd diverse Commissies samengesteld.                                                                                                    Omdat wij als Gilde het mooi zouden vinden dat zoveel mogelijk mensen van dit evenement kunnen genieten heeft de Overheid besloten om deze dag weg te zetten als een dorpsfeest. Aan dit feest kunnen alle verenigingen van de Gemeente Heusden bijdragen. Immers het succes van het feest staat of valt met de inbreng van een ieder die deze dag een warm hart toedraagt.


Het feest zal worden verdeeld over drie locaties te weten het voetbal veld, de wielerbaan en ons eigen Gilde Terrein. Het voetbalveld zal worden gebruikt voor het doen van de Massale Opmars. De Wielerbaan zal gebruikt worden voor diverse vormen van schieten met kruisboog, handboog maar ook zal er een jeu de boules baan worden ingericht. Daarnaast zal indien mogelijk een deel worden ingericht voor het zogenaamde standaard ruiter rijden. Op dit terrein zal ook een feesttent worden geplaatst. Op ons eigen terrein zullen alle wedstrijden in het kader van het geweerschieten op de wip worden gehouden, zowel opgelegd als vrije hand zullen aan bod komen.
De exacte invulling van het programma is in grote lijnen deels vastgesteld. De uitwerking volgt in de komende periode. Wij als Gilde vonden deze aankondiging iets wat wij u als lezers en inwoners niet wilden onthouden. In de nabije periode zullen we trachten u op de hoogte te houden van het verdere verloop van de voorbereidende acties.  Omdat we natuurlijk als Gilde onze gebruikelijke Onderlinge Wedstrijden ook houden en deelnemen aan wedstrijden in de regio gaan onze activiteiten gewoon door zo is er voor 27 mei de deelname aan het Geweerschieten op de wipboom Nederlands Kampioenschap Vrije Hand bij het Sint Antonius Abt Terheijden gepland.
Als het dan op 30 juni 2019 zo ver is dan hopen wij dat we velen van u mogen ontmoeten om samen met de aanwezige Gilden deze Kringdag tot een succes te maken, graag tot dan.

Namens het Gilde Sint joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
J.M.J.M. (Michel) Omtzigt
Public Relations & 1e Jonge Deken
Kapitein der Genie BD 101GNBAT

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen