Afval in water? Hoezo?

Foto: Natuur & Milieu ver. Heusden

Via rivieren wordt niet alleen water afgevoerd. Er zit ook veel afval in. Wat gebeurt daarmee? Op dinsdag 12 juni vertelt Ad Hartjes het verhaal van water in Brabant.

Dat zal hij doen op locatie, op de Spuisluis Crevecoeur. Het zal gaan over rivieren en de watersituatie rondom ’s-Hertogenbosch. Maar ook over het water als transportmiddel en een doorkijkje naar de waterzuivering. Zie met eigen ogen wat er allemaal langskomt.

Hoe wordt het water in Brabant afgevoerd, en wat neemt het allemaal met zich mee? De Spuisluis Crevecoeur bevindt zich in de Henriëttewaard (nabij café Treurenburg in ’s-Hertogenbosch). Deze door de Natuur- en Milieuvereniging georganiseerde lezing start om 19.00 uur. Lezing en bezichtiging duren ongeveer twee uur.

Deze activiteit is onderdeel van een programma waarin het afval wordt gevolgd. Het meeste afval wordt opgehaald door de gemeente. Maar er is afval dat in het water komt: stoffen die in het water oplossen, maar ook alles wat drijft komt mee. Bij dat drijven denken we al snel aan plastic. Maar alles wat drijft wordt meegevoerd. Wat dat allemaal kan zijn kunt u met eigen ogen aanschouwen op 12 juni.

Na de lezing is er de bezichtiging van de spuisluis en kunnen we ook met eigen ogen zien wat er zoal met het water wordt meegevoerd.

Graag aanmelden via [email protected] . (Denk aan goed schoeisel i.v.m. een wandeling rondom de vistrap over de dijk)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen