Ackermann wint rit Dauphiné en Lars Boom eindigt als 129e

De Duitser Pascal Ackermann heeft de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen, een rit over 180 kilometer van Montbrison naar Belleville. De renner van Bora-hansgrohe hield in de massasprint de Noor Edvald Boasson Hagen en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey achter zich.

De Pool Michal Kwiatkowski, de leider in het algemeen klassement, kwam kort voor het ingaan van de laatste kilometer ten val. Hij bereikte enkele minuten na het peloton de finish, maar die verloren tijd wordt niet doorberekend. Dankzij de bonificaties is Impey wel de nieuwe leider. De renner van Mitchelton-Scott stond op 2 seconden van Kwiatkowski.

Lars Boom werd in deze lastige etappe 129e en verloor 10.56 op de winnaar. En staat nu in het klassement op plaats 135. Vandaag moet Lars Boom vol aan de bak met zijn Lotto Jumbo ploeg. Er staat dan een ploegentijdrit van 35 kilometer op het programma.