D66 Heusden stelt vragen over onduidelijkheden asbestverwijdering

Foto: D66 Heusden

De eisen die de gemeente Heusden stelt aan het aanbieden van asbest zijn niet altijd even duidelijk, vaak ingewikkeld en ook vaak niet bekend bij belanghebbenden, aldus D66. Dat kan er toe leiden dat asbest niet wordt ingeleverd bij de gemeente, maar illegaal wordt gestort.

De zoekterm ‘asbest’ op de website van de gemeente levert 41 treffers op. De verwijzing naar een sloopvergunning levert 14 treffers op, maar geen nieuwe informatie over asbest. Dit komt de duidelijkheid niet ten goede. Ook is het onduidelijk wat de kosten voor het inleveren van asbest zijn.
De fractie van D66 Heusden heeft hierover schriftelijke vragen aan het college van Heusden gesteld. Zij vraagt welke voorwaarden de gemeente Heusden stelt aan het inleveren van asbest bij de milieustraat. En waar deze voorwaarden te vinden zijn.

Ook vraagt D66 of het college om de informatie breed onder de aandacht van inwoners en bedrijven te brengen.  Tevens vraagt de fractie of particulieren en bedrijven kosteloos asbest kunnen inleveren bij de milieustraat in Drunen.

D66 is er een voorstander van om het inleveren van asbest kosteloos te maken zodat het risico van illegale dumping in het buitengebied wordt verkleind. D66 vraagt het college om dit te overwegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen