Update Zuiderwaterlinie

Foto: Zuiderwaterlinie festival

Zondag 24 Juni wordt wel heel bijzonder; over de zeedijk in Elshout wordt de ‘veldtocht van de muziek’ gehouden. Deze veldtocht begint al in Heusden vesting vanwaar je met bussen naar de startplaats van de veldtocht wordt gebracht.

Ook de gidsen stappen mee in. Met ‘water, vriend en vijand’ als verbindend thema nemen zij de bezoekers mee in de geschiedenis van de zeedijk ten tijde van de overstroming. Persoonlijke verhalen van boeren en bijzondere gebeurtenissen uit de omgeving worden afgewisseld met muziek gebracht door zowel amateurgezelschappen als professionele muzikanten. Prachtige arrangementen speciaal voor het zuiderwaterlinie-festival samengesteld, covers en eigen composities wisselen elkaar af tijdens deze unieke veldtocht. Trek mee ten strijde tegen het water en laat je onderdompelen in muzikale historie uit vervlogen tijden!

Er zijn veldtochten om 12:00 uur, 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur en 17:00 uur. Reserveren kan via www.zuiderwaterliniefestival.nl Opstapplaats is het Heusdens Bureau voor Toerisme, Pelsestraat 17 in Heusden. Vanwege het 700-jarig bestaan van de gemeente Heusden krijgen inwoners 70 % korting!

Een dag eerder, Zaterdag 24 Juni, is ‘De Sprong’, de aftrap van het festival bij Fort Isabella in Vught. Tientallen parachutisten zullen een sprong maken boven de 5 stellingen van de zuiderwaterlinie waarna ze feestelijk onthaald worden door een stoet met gilde, muzikanten en bezoekers. Na de officiële inhuldiging door de burgemeester en wethouder is er een spectaculaire openingsvoorstelling en muziek, waarna het festival losbarst op verschillende podia op het terrein.  Er is acrobatiek, cabaret, toneel, muziek, interactieve kunst, lekker eten en drinken en een programma voor kinderen waar zij zich zeker zullen vermaken. Lekker in het gras hangen en genieten van de prachtige plek die Fort Isabella is kan natuurlijk ook. De inloop is vanaf 12:30 uur, het programma start om 13:00 uur en de toegang is GRATIS! Kom genieten bij Fort Isabella, Reutsedijk 7 in Vught.

Voor meer informatie over het Zuiderwaterlinie-festival zie de website www.zuiderwaterliniefestival.nl of informeer bij de Aleph; www.de-aleph.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen