Ron en Tak van der Most zetten een streep onder hun werk bij De Muze van de Gouverneur

Foto: Muze van de Gouverneur

Het zijn ernstige gezondheidsproblemen die nopen hun bezielende werk voor de Muze van de Gouverneur op te geven. Ron van der Most heeft steeds terugkerende problemen met zijn gezondheid, waarvoor tot op heden nog geen oplossing is gevonden. Samen moeten zij noodgedwongen gas terug nemen.

Keuzes maken
Tak van der Most zegt daarover “Het doet ons pijn, maar wanneer de keuze ligt tussen gezondheid en cultuur brengen, is de keus gauw gemaakt. Uit passie om de theaterkunsten met iedereen te delen hebben wij ons jaren volledig ingezet om een gevarieerd en bijzonder programma te bieden. Het is pijnlijk dat onze passie na dit slotakkoord wegvalt. Wij hebben besloten om ons leven een andere en mindere hectische invulling te geven. Zuinig moeten we zijn op onze gezondheid.”

Wie neemt het stokje over?
Inmiddels heeft het bestuur van de Stichting Het Gouverneurshuis te kennen gegeven dat
zij de Muze van de Gouverneur wil laten voortbestaan door deze onder haar hoede te nemen. Deels was de programmering voor het seizoen 2018 – 2019 al ingevuld maar het is logisch dat het Gouverneurshuis aan de opzet van die culturele activiteiten een eigen draai zal
willen geven.
De Stichting Muze van de Gouverneur komt gelukkig in goede handen bij het Gouverneurshuis.

Theater tussen de Schuifdeuren
Theater tussen de Schuifdeuren blijft wel bij Ron en Tak. Dat is een evenement dat al zeven jaar eens per jaar gedurende twee dagen plaatsvindt en daarbij worden zij gesteund door een tiental goed ingewerkte vrijwilligers: een geoliede machine. Theater tussen de Schuifdeuren wordt deze maand omgezet in Stichting Theater tussen de Schuifdeuren.

Slotakkoord & Ouverture

Om het trouwe publiek en de Vrienden van de Gouverneur te bedanken voor al hun steun,
in welke vorm dan ook, heeft de Muze van de Gouverneur (bij monde van Ron en Tak) samen met het Gouverneurshuis op zaterdag 7 juli a.s. nog eenmaal een bijzondere voorstelling samengesteld:
Slotakkoord & Ouverture. Dit vindt plaats in de tuin van het Gouverneurshuis.

Een uniek concert omdat voor de eerste keer drie musici uit één gezin met elkaar optreden. Vader Edwin Schimscheimer, een muzikaal mirakel, moeder Carmen Sars, een begenadigd singer-songwriter en dochter Michèlle Schimscheimer, een cabaretière met toekomst.

En toen Mathilde Santing hoorde over dit concert en de reden waarom dit wordt gegeven, vroeg zij spontaan of zij ook mocht komen zingen. De Muze is niet alleen vereerd maar ook geroerd dat aan het Slotakkoord en de Ouverture zoveel talent meewerkt.

Dit concert wordt gratis aangeboden door Muze van de Gouverneur en Het Gouverneurshuis aan de Vrienden van de Gouverneur. Belangstellenden zijn uiteraard meer dan welkom en betalen 10 euro. Reserveren via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen