Pas op voor valse e-mail ING: ‘Bevestigen met je mobiel’

Foto: Opgelicht

Fraudeurs spelen geregeld in op de actualiteit. Bijvoorbeeld met deze phishingmail van ‘ING’. Zowel het afschaffen van de TAN-code als de invoering van de IBAN-Naam Check komen aan bod in het bericht.

In de e-mail, zogenaamd van ING, staat alle klanten van de bank de komende maanden een nieuw ‘Mijn ING’ krijgen. Als je de Mobiel Bankieren App hebt, kun je betaalopdrachten voortaan bevestigen met je mobiel. Je moet wel je toestel opnieuw registeren om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functies, waaronder ook de IBAN-Naam Check.

Advies: klik niet!
De link naar ‘Mijn ING’ verwijst naar een valse website, waar allerlei vertrouwelijke informatie wordt gevraagd. Fraudeurs willen zo toegang krijgen tot jouw bankrekening. Ook is het mogelijk dat de criminelen schadelijke software proberen te installeren op je telefoon in de vorm van een valse ING app.

Naar je prullenmand
Verplaats deze e-mail direct naar je prullenmand. Klik niet op de link en vul in geen geval je gegevens in. Heb je een dergelijk bericht ontvangen van ING en twijfel je over de echtheid? Bekijk dan de pagina over phishing op de officiële website van de bank.

Bron: Opgeliicht

 

Reacties

article
31648
Pas op voor valse e-mail ING: 'Bevestigen met je mobiel'
Fraudeurs spelen geregeld in op de actualiteit. Bijvoorbeeld met deze phishingmail van ‘ING’. Zowel het
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180711/op-valse-e-mail-ing-bevestigen-mobiel/
2018-07-11T11:23:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/07/11112338/csm_ING-nepmail2018-07-11-780_5dab9b7c971.jpg
Nieuws