Man die vrouw in Elshout probeerde te wurgen moet toch naar psychiater

Foto: FPMB Anja van Beek

Een 25-jarig Poolse man die eerder tot 5 jaar was veroordeeld voor poging tot doodslag op een vrouw in Elshout, moet door een psychiater worden onderzocht. Dat heeft het gerechtshof bepaald in Den Bosch. De uitkomst van het onderzoek kan maanden op zich laten wachten.

Het gerechtshof zou aanvankelijk deze week uitspraak hebben gedaan in het hoger beroep, maar de zaak is aangehouden. De man trok op Tweede Kerstdag 2016 op de Mariëndonkstraat in Elshout een vrouw van haar fiets en kneep haar keel dicht. Haar redding was dat twee toevallige passanten haar te hulp schoten, waarna de man op de vlucht sloeg. Het slachtoffer, dat flink had teruggevochten, liep volgens de rechtbank behoorlijke psychische schade op.

Eerder op de avond had de man in Haarsteeg ook al een meisje op de hielen gezeten.

Volledig toerekeningsvatbaar
In juli 2017 werd hij door de rechtbank veroordeeld voor poging tot doodslag op de vrouw. Voor het belagen van het meisje werd hij vrijgesproken. In aanloop naar dat proces was hij ook al onderzocht door een psycholoog. Die concludeerde dat de man volledig toerekeningsvatbaar was op het moment dat hij de vrouw aanviel. Waarom hij dat deed, heeft hij niet willen zeggen. De man moest de vrouw ook 2.500 euro schadevergoeding betalen.

Bron: Brabants Dagblad

Zie ook Update

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen