Er zijn nog plaatsen vrij voor Roots in Heusden

Foto: Raveleijn

Op woensdag 29 augustus 2018 is Mary James – “Live” – Roots in Heusden samen met haar broer te zien. (aanvang 20:30 uur in Bistro Burchtplein, 5256 BJ Heusden-Vesting). Voor meer info en reserveren klik hier:

Als jongste van zes kinderen werd Mary James aka “Mean” Mary geboren in Geneva, Alabama in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Samen met haar ouders kende ze in haar jeugd een nogal nomadische levensstijl. Zo verhuisde op haar vierde levensjaar naar Florida. Uiteindelijk belandde het gezin in Minnesota dichtbij de Canadese grens, waar ze in een soort blokhut leefden. Mary James is bijzonder getalenteerd. Nauwelijks 5 jaar oud kon ze al muziek lezen en schrijven. Op haar 7de speelde ze zowel gitaar, banjo als viool. Naast muziek maken, schrijft Mary ook boeken.

Mary heeft op een enorm aantal festivals en concerten gespeeld. Als multi-instrumentaliste speelt ze 10 instrumenten en ook haar vocale kwaliteiten zijn uitstekend. Mean Mary brengt een mix van storytelling, droevige en vrolijke nummers met een zeer herkenbare sound. Inmiddels heeft ze 12 albums op haar naam staan. Het nieuwste album is Blazing, een soundtrack bij de film Hell is Naked).

Het muziekgenre waar Mean Mary zich mee bezig houdt ligt het dichtste bij Folk en Bluegrass. Mary zegt er zelf van: “Dergelijke geweldige muziek heeft eeuwigheidswaarde. De muziek is de drijvende kracht in mijn leven. Muziek heeft zoveel magie voor mij, maar dat wordt versterkt door alle andere creatieve dingen die ik doe zoals acteren en schrijven.”

We kijken uit naar het optreden van Mean Mary samen met haar broer Frank James bij Roots in Heusden op woensdag 29 augustus.

Meer info

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen