Complimenten voor ploeg Lars Boom na een mooie derde plaats voor Bennett

Foto: Lotto Jumbo Wielerploeg

De Poolse wielrenner Michal Kwiatkowksi heeft de vierde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De coureur van Team Sky kwam na 179 kilometer als eerste over de meet na een lastige aankomst bergop in Szczyrk.

De Belg Dylan Teuns (BMC) werd vlak voor de finish gepasseerd door Kwiatkowski, die zijn landgenoten liet juichen. George Bennett, de Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo, eindigde als derde.  Lars Boom kwam elf minuten na de winnaar binnen maar kreeg net als zijn andere ploeggenoten volop lof van de ploegleiding en kopman Bennett. De renners hebben de hele dag de kopman perfect beschermd en kon zodoende nog fris aan de finale beginnen.

Kwiatkowksi mag vandaag in de vijfde etappe, eveneens een bergrit, de leiderstrui dragen in de koers over 129 km van Zakopane naar Poprad. Halverwege de etappe zijn er twee beklimmingen van de tweede categorie opgenomen, al is er dan al behoorlijk geklommen. Na een ruim zes kilometer lange beklimming van de eerste categorie daalt het peloton naar een finishcircuit in Bielsko-Biała dat driemaal wordt afgehaspeld. De laatste twee kilometer van deze omloop lopen lichtjes omhoog.

De Ronde van Polen duurt nog tot en met vrijdag.

Uitslag 4e etappe
1. Michal Kwiatkowski
2. Dylan Teuns
3. George Bennett
4. Sergey Chernetsky
5. Daniel Moreno
Stand na de 4e eteppe
1. Michal Kwiatkowski
2. Dylan Teuns
3. George Bennett
4. Sergey Chernetsky
5. Thibaut Pinot

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen