Michael van Gerwen kan nog altijd record ‘meeste toernooizeges in een jaar’ verbreken

Foto: Pixabay

De laatste weken laat Michael van Gerwen wat menselijke trekjes zien. De topdarter uit Vlijmen verloor tijdens de PDC-tour ‘Down Under’ drie van de vier toernooien. ‘Alleen’ de Auckland Masters werd gewonnen doordat hij Raymond van Barneveld wist te verslaan in de finale.

Ondanks zijn mindere periode in juli en augustus, loopt Van Gerwen nog wel voor op schema om zijn eigen record van meeste toernooizeges in een jaar tijd te verbreken.

25 toernooizeges in één jaar. Dat is het record dat Van Gerwen in 2016 vestigde. Daarmee ging hij ruim over het oude record van Phil Taylor heen. ‘The Power’ won namelijk 23 toernooien in één jaar.

Na zijn winst in Brisbane, waar Van Gerwen de Auckland Masters voor het eerst op zijn naam wist te schrijven, staat de teller van toernooiwinsten dit jaar op zestien. Mede doordat ‘Mighty Mike’ de laatste tijd meer toernooien verloor dan dat hij er won, leek het erop dat zijn eigen record uit zicht zou raken, maar niets is minder waar.

September
Op dit moment heeft Van Gerwen zestien officiële PDC-toernooien gewonnen, waaronder de Premier League of Darts en The Masters (zie voor volledige lijst onderaan de pagina). In augustus 2016 had ‘Mighty Mike’ veertien toernooien op zijn naam staan, dus hij loopt nog voor op schema. Wil Van Gerwen op schema blijven, dan zal hij vooral in september goed in vorm moeten zijn, want in zijn recordjaar was dat dé maand waarin hij fenomenaal presteerde. Van Gerwen won toen in één maand de European Darts Trophy, de European Darts Grand Prix en de Players Championship 14, 15, 16 én 17. Hierbij gooide hij twee negendarters in twee dagen tijd.

Genoeg kansen
Ook dit jaar is het weer een drukte van belang in de maand september voor Van Gerwen. Eind augustus begint de European Tour 10 in Duitsland. Verder komt Van Gerwen waarschijnlijk dan nog in actie tijdens de Players Championship-toernooien (17, 18, 19 en 20). Ook is er in september in Nederland een European Tour en daar zal ‘Mighty Mike’ sowieso van de partij willen zijn. Richting het einde van september start ook nog de Champions League of Darts, een toernooi waar de top-8 van de wereld in twee groepen wordt verdeeld, waarvan er twee per groep doorstromen naar de halve finale. Genoeg kansen dus voor Van Gerwen om het aantal toernooiwinsten omhoog te gooien.

Niet het meeste prijzengeld
Ondanks dat Van Gerwen verreweg de meeste toernooien heeft gewonnen dit jaar, heeft de darter niet het meeste prijzengeld binnengeharkt. Rob Cross spant dit jaar de kroon. De Engelsman verdiende tot dusverre in 2018 bijna 500.000 pond. Van Gerwen moet het doen met een slordige 320.000 pond. De reden dat Cross op eenzame hoogte staat, is het feit dat hij de wereldtitel wist te veroveren begin dit jaar. Dat leverde hem ruim 400.000 pond op. Van Gerwen gooit wel het hoogste gemiddelde van de PDC-darters tot zover. ‘Mighty Mike’ gooide gemiddeld ongeveer 102 per drie pijlen. Hij is de enige darter die gemiddeld boven de 100 gooit

Bron Omroep Brabant

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen