Vanaf september weer volop hoogtepunten in Heusden700!

Foto: Gemeente Heusden

In 2018 viert de gemeente Heusden waar we trots op zijn en leren we over vroeger. Een jaar waarin we stilstaan bij de rijke geschiedenis van Heusden. Vanaf september zijn er weer volop hoogtepunten in Heusden700!

Wij zijn Heusden / een zelfportret – vanaf 1 september De ziel van Heusden wordt in beeld gebracht door middel van portretfotografie. De portretten van 77 Heusdense huishoudens worden geëxposeerd in het Bezoekerscentrum en zijn door de hele vesting te zien.

Heusdense Havendagen – 7, 8 & 9 september Heusden zal geuren naar teertouw en paling en gonzen van  livemuziek, spelletjes en maritieme ambachten. We beleven  7 eeuwen aan scheepvaart!

De Mars – 23 september Een stoet van wandelaars, atleten en muzikanten trekken een week lang langs de Zuiderwaterlinie. Op zondagmiddag 23 september treffen zij elkaar in het prachtige Heusden. Hier wordt De Mars muzikaal afgesloten met onder andere een optreden van de wereldberoemde DJ La Fuente.

50 restauratie van Heusden – vanaf oktober Museum Het Gouverneurshuis en het Streekarchief verzorgen de tentoonstelling ’50 jaar restauratie van Heusden’. Het verhaal van de restauratie is zo bijzonder, dat moet verteld worden!

Thuis in Abdij Mariënkroon – 21 oktober Stichting Lyra is op zoek gegaan naar verhalen van de opvang van vluchtelingen in Abdij Mariënkroon. Het boek ‘Thuis in Abdij Mariënkroon’ wordt op 21 oktober gepresenteerd.

Jeugdige samenzang – 26 oktober Leerlingen uit Heusden brengen bekende en minder bekende Brabantse volksliederen ten gehore op het terrein van Abdij Mariënkroon.

Jacob van Eyck Festival – 27 oktober Een festival gewijd aan één van de belangrijkste Heusdenaren uit zeven eeuwen! Uniek hierbij is dat het Heusdense stadscarillon meedoet aan het ensemblespel.

175 jaar herinneringen St. Cecilia – vanaf 21 november Laat je in deze tentoonstelling meevoeren in 175 jaar herinneringen aan Koninklijke Harmonie St. Cecilia Haarsteeg.

Beleef onze historie tijdens Heusden700! Bekijk het volledige programma op www.heusden700.nl <

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen