Bewegen op muziek en zingen voor de kleintjes

Foto: Pixabay

Bij de Aleph krijgen de állerkleinsten samen met hun papa of mama, oppas opa of tante muziekles. Spelenderwijs maken de kindjes en hun begeleider kennis met (kleine) muziekinstrumenten, klapspelletjes, versjes, bewegen op muziek en zingen. Het samen zijn met leeftijdgenootjes vergroot het plezier enorm en is een boost voor de sociale ontwikkeling.

Naast het kennismaken met muzikale aspecten zoals klank, ritme en melodie is bezig zijn met muziek een enorme stimulans voor een evenwichtige ontwikkeling van beide hersenhelften, die zich in de eerste levensjaren in rap tempo ontwikkelen. Als begeleider leer je heel veel spelletjes, versjes en liedjes die weer gebruikt kunnen worden bij alle dagelijks terugkerende handelingen. Opstaan en naar bed gaan, aankleden, eten en tanden poetsen zullen, begeleidt met liedjes en versjes, de plezierigste momenten worden van de dag! Naast deze rituelen wordt er tijdens de lessen ook geput uit thema’s passend bij kleine kinderen zoals bijvoorbeeld de seizoenen, het bos en dieren van de boerderij.

De lessen, gegeven door Christa van Hulten, vinden plaats op woensdagochtend. Opgeven voor deze cursus kan via [email protected] of via 0416-320500

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen