Jongeren van Drunense toneelvereniging brengen De Moeder van David S.

Foto: Toneelver. ONA

De jongeren van toneelvereniging O.N.A. uit Drunen brengen dit najaar ‘De Moeder van David S.’ op de planken, naar de gelijknamige bestseller van Yvonne Keuls. Het indrukwekkende boek, dat dateert uit 1980, vertelt het verhaal van een jongen (David) die kampt met een drugsverslaving en de dramatische gevolgen hiervan voor het gezin.

Een thema dat helaas nog steeds zeer actueel is. ‘De moeder van David S.’ wordt op 5 en 6 oktober in het geheel vernieuwde theater De Voorste Venne uitgevoerd. Aanvang 20.15 uur.

Groepsdruk, onzekerheid, generatiekloof en (te) hoge verwachtingen van ouders zijn zomaar een aantal thema’s waar jongeren al vroeg mee te maken krijgen. Niet alleen op school en thuis, maar zeker ook binnen het sociale netwerk. Helaas zoeken jongeren die hier moeilijk mee om kunnen gaan nog vaak hun toevlucht in drank en drugs. Al deze dagelijkse confrontaties en de bijbehorende problematiek staan centraal in deze bijzondere uitvoering van De moeder van David S.

De repetities en de mentale voorbereiding van het stuk hebben de jeugdige talenten en regisseur Wendy de Kok zeer aangegrepen en de spelers naar een niveau gebracht waar zij zelf door verrast werden. Wendy de Kok zegt hierover: “Het feit dat zowel de spelers als ik onze verwachtingen zo overtroffen hebben, kan alleen maar het gevolg zijn van de emotionele lading van het verhaal en de impact die het stuk heeft op onze eigen blik op het leven. Jongeren weten als geen ander wat er speelt in hun directe omgeving en kennen de verwoestende rol die druggebruik kan hebben.”

Doordat het stuk zo realistisch wordt gebracht en de harde werkelijkheid van het afglijden van een gebruiker naar harde junk duidelijk zichtbaar wordt, kan het bovendien een eyeopener zijn voor jongeren en hun ouders. Tijdens de voorstelling worden scenes afgewisseld met pakkende beelden waarbij de spelers zijn gefotografeerd in een voor gebruikers realistische omgeving, waarbij niets mooier gemaakt is dan de werkelijkheid. Ook de jaren ‘80 muziek die ten gehore wordt gebracht tijdens de uitvoering is in lijn met het harde onderwerp en voegt een extra dimensie toe aan de beleving.

Voor kaarten ( €12.50 inclusief consumptie) kan men terecht in voormalig Basisschool De Wegwijzer (Von Suppestraat Drunen) op de volgende data: 20, 27 september en 4 oktober tussen 19.00 – en 21.00 uur. Let op: geen pin aanwezig! Tevens te verkrijgen bij  De Voorste Venne op 5 & 6 oktober vanaf 19.30 uur. (Geplaceerde zitplaatsen)

Meer info of voor online kaarten: www.toneelverenigingona.nl of www.devoorstevenne.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen