FC Drunen start met nederlaag

Op 23 september stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Afgelopen weken heeft FC Drunen in de drie bekerwedstrijden tegen clubs uit de 3e en 4e klasse bewezen over een goede selectie te beschikken. Eén wedstrijd werd er zelfs knap gewonnen.

Dit biedt genoeg perspectief voor de competitie. We hebben een aantal nieuwe jongens mogen toevoegen aan de selectie, waardoor de selectie in het begin van het seizoen ook groter is dan het vorig seizoen was. Hierdoor zal er nog meer geknokt moeten worden om een basisplaats te veroveren. Dat kan alleen maar goed zijn voor de inzet op de trainingen en het uiteindelijke niveau dat wordt nagestreefd. Kan er dit seizoen dan écht een serieuze poging gedaan worden om de vierde klasse te bereiken?

Na een reis van ongeveer 30 minuten naar Esbeek, arriveerden we op het sportpark van Tuldania. Het contrast met vorige week was groot, qua weersomstandigheden dan. Waar er vorige week nog werd gevoetbald met zo’n 25 graden in de felle zon, was het nu gedurende heel de wedstrijd koud en vooral heel regenachtig. FC Drunen liet zich hier niet door beïnvloeden en kwam goed uit de startblokken. Het eerste kwartier van de wedstrijd was het dan ook FC die veelvuldig de bal had, het spel maakte en een aantal kansen kreeg. De keeper van de thuisploeg mocht in de openingsfase direct al optreden na een goed schot van Mathijs. Uit de corner die daarop volgde ontstond vervolgens een scrimmage voor de goal, maar helaas liep dat voor Tuldania net goed af.

Na het eerste kwartier zakte de concentratie een beetje weg, zat FC Drunen niet kort genoeg op de tegenstander en werd er vooral achterin veel ruimte weggegeven. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke counterkansen voor de thuisploeg. De bal belandde uit een corner op de lat en niet veel later kon de spits van Tuldania vanaf zo’n 50 meter voor de goal van FC in zijn eentje op doelman Stefan aflopen. Gelukkig bleef de doelman rustig en stopte knap het schot van de spits. Met name achterin moest er echt gewaakt gaan worden voor de snelle counterpogingen van Tuldania.

FC Drunen kwam naarmate de wedstrijd vorderde niet echt meer in hun spel. Doelpogingen waren er nauwelijks. FC kon moeilijk de 16 meter bereiken van Tuldania en, mede vanwege de weersomstandigheden, werden er een aantal schoten van afstand geprobeerd. Het schot van Tarik belandde net over de goal, maar niet veel later kwam het meeste gevaar van Leroy: een prachtig afstandsschot kwam hard op de lat terecht. Hierna ontstond er een periode waarin beide ploegen niet echt meer in staat waren gevaarlijk te worden. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwam Tuldania meer in balbezit. Uit het niets viel de 1-0 binnen voor de uitploeg: via de linkerkant van het veld werd een voorzet goed binnengelopen. Voor FC Drunen was het tijd voor de rust, want Tuldania drong ook na die goal steeds meer aan. Helaas kon het gevaar van Tuldania niet goed afgestopt worden: vlak voor rust werd op een zogenoemd psychologisch moment de 2-0 genoteerd.

Na de rust was het spel aan beide kanten een stuk minder dan voor de rust. Tuldania had meer de bal, waardoor FC helemaal niet meer in staat was het eigen spel te spelen. Verdedigend stond FC Drunen af en toe niet goed. Uit een gevaarlijke corner lukte het de ploeg uit Esbeek niet om de 3-0 binnen te schieten. FC Drunen was niet in staat om de 2e ballen te winnen en tot gevaarlijke counterkansen te komen. Tot de 70e minuut gebeurde er weinig over en weer. Daarna werd er besloten om aanvallender te gaan spelen aan de kant van Drunen. Hierdoor kwam er meer druk te staan op de verdediging van Tuldania. FC Drunen nam het initiatief en dit resulteerde in een aantal doelpogingen. Loek, Edwin, Mathijs, allen kwamen helaas niet tot scoren. Door de grotere druk op de verdediging van Tuldania ontstonden er bij FC Drunen ook meer ruimtes achterin. Stefan heeft ontzettend veel ballen tegengehouden en daarmee FC Drunen nog enigszins in de wedstrijd gehouden. Ook Kevin deed zijn verdedigende werk goed door tweemaal de bal van de lijn te houden, waardoor 2-0 op het scorebord bleef staan. De tweede helft was verdedigend in ieder geval een stuk beter dan de 1e helft. Op het einde kreeg Stefan door commentaar op de, ook niet al te sterk fluitende, scheidsrechter een tweede gele kaart. Gelukkig was dit in de blessuretijd, waardoor er geen tegentreffer meer bij kwam.

Al met al was het vandaag een stuk minder dan afgelopen bekerwedstrijden. Een excuus kan gevonden worden in het aantal afwezigen vandaag of de weersomstandigheden, maar dan nog zal er iedere wedstrijd gewoon geconcentreerder gespeeld moeten worden om punten te kunnen pakken. Volgende week wacht ons op zondag 30 september om 14:00 de thuiswedstrijd tegen OVV’67. Hopelijk met een beter resultaat én wat beter weer.