Lars Boom naar Roompot-Charles

Bielsko-Biala - Poland - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Lars Boom (NED - Team LottoNL - Jumbo)  pictured during 75th Tour de Pologne stage 5 from Kopalnia Soli to Bielsko-Biala (152km) - photo Ilario Biondi/LB/RB/Cor Vos © 2018
Bielsko-Biala - Poland - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Lars Boom (NED - Team LottoNL - Jumbo) pictured during 75th Tour de Pologne stage 5 from Kopalnia Soli to Bielsko-Biala (152km) - photo Ilario Biondi/LB/RB/Cor Vos © 2018
Foto: Team LottoNL-Jumbo/Cor Vos

Lars Boom fietst volgend seizoen voor wielerploeg Roompot-Charles. De 32-jarige Brabander komt over van LottoNL-Jumbo, waarvoor hij de afgelopen twee jaar reed. Daarvoor was hij in dienst van Astana.

,,Ik wil een belangrijke rol spelen in het voorjaar”, zegt Boom, die in het verleden ritten won in de Tour de France en de Ronde van Spanje en als een specialist gold voor de klassiekers als Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Lars Boom is ook voormalig wereldkampioen veldrijden. Op de weg heeft hij 22 overwinningen achter zijn naam. De laatste dateren van vorig jaar zomer toen hij een rit in de BinckBank Tour won en een rit en het eindklassement in de Ronde van Groot-Brittannië. ,,Ik wil na een lastig jaar mijn oude niveau terugvinden. Ik neem nu een rustperiode om vroeg weer op te bouwen naar volgend seizoen toe”, aldus Boom, die komende winter ook weer aan veldritten zal meedoen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen