Nieuws van Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk    

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Gilde St Joris van Onsenoort

In 2019 en wel op 30 juni 2019 organiseert het Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk de Kring dag Maasland. Om dit vlot te trekken is er heel veel voorbereidend werk. Het eerste overleg vond plaats medio mei 2018. Sinds die tijd is er iedere maand een bijeenkomst gepland.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt er door de diverse commissies aangegeven hoever de voorbereidingen er bij staan. Zo is er onlangs door het Stichtingsbestuur op 18 september een mondelinge goedkeuring afgegeven voor de ingediende begrotingen. Er is een bankrekening geopend er heeft en evaluatie plaatsgevonden met het Gilde Sint Joris uit Udenhout die dit jaar de kring dag hebben mogen organiseren, een goed leermoment voor ons Gilde.

Afgelopen dinsdag was er weer zo een bijeenkomst. Duidelijk komt naar voren dat de onderlinge afstemming tussen de diverse commissies van groot belang is immers iedere beslissing van een commissie heeft weer te maken met de afstemming of inbreng van een andere commissie. Wat goed is om waar te nemen is dat de voorbereidingen steeds meer vorm beginnen te krijgen en dat er ook al enkele knopen zijn en/of doorgehakt gaan worden. De afdelingen financiën heeft aangegeven dat er nog de nodige kosten gemaakt moeten worden. Om de totale begroting sluitend te krijgen zijn we dus op zoek naar sponsoren. Mocht u hier voor voelen dan kunt u contact opnemen met de voorzitter, deze kunt u benaderen door een mail te verzenden naar [email protected].
Tijdens de vergadering van  2 oktober jl. kwam er bezoek van een afgevaardigde van de Rabobank zij kwam een cheque overhandigen welke gerelateerd was aan de gegenereerde gelden van de Clubkasactie. De cheque werd door de hoofdman Eric-Jan in ontvangst genomen. Het is een mooie aanvulling op ons saldo en komt dus goed van pas voor de zo nodige gelden die gepaard gaan met de organisatie / voorbereiding van de kring dag 2019.
Na deze mooie onderbreking ging de vergadering verder. Een belangrijk onderdeel behalve de financiën zijn in het geval van de uitvoering de benodigde vrijwilligers, hiervan zijn er ca. 120 nodig. Mocht u denken dat is wel iets voor mij of kent u in uw omgevingen iemand die als vrijwilliger iets zou kunnen betekenen dan kunt u zich richten tot de voorzitter van de vrijwilligers commissie deze kunt u bereiken door mail te zenden naar [email protected] zij kan u de nodige informatie verschaffen.

Dit even over de voorgang van de voorbereidingen van de Kringdag. Naast dit heel belangrijke evenement blijft het gilde ook in beweging met de “normale” gilde/Schuts activiteiten zo namen we op 30 september deel aan het Nationaal Concours in Udenhout georganiseerd door Gilde Sint Joris Udenhout. Omdat ons gilde over diverse goede schutters (gildebroeders en- zusters) beschikt gingen we ook deze keer met diverse prijzen huiswaarts. Waar bij de jeugd Eva van Ampting de 1e prijs behaalde, bij de dames was het Natasja de Pint die de 1e prijs in ontvangst mocht nemen, de 1e prijs bij het onderdeel vrijehand ging naar Marco de Pinth. Uit deze opsomming mag blijken dat wij als gilde niet voor een kleintje vervaart zijn.
De tijd draait door en voor nu staan er voor dit jaar nog vier onderlinge wedstrijden gepland, het afkampen vindt plaats op 4 november tevens is op deze dag de prijsuitreiking van de onderlinge wedstrijden. Het geheel voor af gegaan door onze jaarlijkse teeravond die plaats vindt op 3 november.
Daarna starten dan de onderlinge wedstrijden voor het zogenaamde winterkampioenschap waarvan de laatste wedstrijd is gepland in alweer 2019. Zo u kunt lezen zijn we een gilde wat steeds in beweging is. Mocht u na het lezen van dit artikel iets hebben opgepikt waar in u interesse zou hebben, zo hebben we ook een onderdelen het schieten met de luchtbuks op onze binnenbaan en de kaartavonden, laat het u niet weerhouden en kom gerust eens langs op onze accommodatie aan de Meerdijk nabij de Emmamolen te Nieuwkuijk, Wij verwelkomen u graag en geven u graag uitleg over het reilen en zeilen van ons gilde, graag tot dan.

Namens het gilde
J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
Public Relations & 1e Jonge Deken Kapitein de Genie BD 101GNBAT

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen