17e uitvoering van Franskes Avond

Foto: Dubio

Franskes Avond is een begrip in de Elshoutse gemeenschap, maar zeker ook daarbuiten. Binnenkort is het weer zover: op zaterdagavond 3 november vindt al weer de 17e uitvoering van Franskes Avond plaats in Elshout. Vanaf 20.30 uur barst het festival weer los in Elshout’s rocktempel ’t Rad aan de Kerkstraat 39 (naast de kerk).

De opbrengst van de avond komt ten goede aan een organisatie of een goed doel uit de buurt. De organisatie heeft zo al vele jaren goede doelen kunnen ondersteunen. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan Stichting Leergeld Heusden. Deze organisatie zet zich in voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Zij kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Voor meer informatie over dit goede doel kijk ook op www.leergeld.nl/heusden.

Franskes Avond zelf staat in het teken van muziek, de passie van Frans Brok. Frans trad met verschillende regionaal bekende orkestjes (want zo heette dat nog in de jaren 60) als The Shatrics en Octopus op. Maar voor Elshout nog belangrijker: hij was jaren de grote animator achter de muziekscene in Elshout. Bijna elke band die de afgelopen decennia in Elshout gestart is, is op een of andere manier wel verbonden met Frans of z’n oefen”boerderij”. Hoewel Frans zelf na een muzikale carrière van 45 jaar de pannen erop heeft moeten gooien, zit op de formule van Franskes Avond nog geen sleet: een podium bieden aan verschillende muziekstijlen en bands met of zonder ervaring. Bekende en nieuwe bands, blaaskapellen en koren hebben in de jaren het podium betreden, waarbij flink wat bandjes hun eerste podiumervaring opgedaan hebben op Franskes Avond.

Het programma voor 2018 is ook dit jaar weer zeer divers: de muziek gaat van 1950 tot nu. Wie spelen er op Franskes Avond? Dielis speelt de beste rockmuziek uit de laatste decennia. Bop Tonight brengt authentieke en zeker dansbare rock’n rollmuziek. Pocket Rockit is het inmiddels welbekende koor met passie voor pop- en rockmuziek. De afsluiter de Woodstock Tribute Band neemt ons mee naar de sfeer van het einde van de jaren 60: de “Summer of love”. Dan moet je wel met een feelgood-gevoel naar huis gaan.

De organisatie Dubio verwacht dat Franskes Avond weer een geweldig feest gaat worden, waardoor ze Leergeld kunnen ondersteunen en geen kind in Heusden aan de zijlijn hoeft te blijven staan. Afgaande op het programma met gevarieerde muziek moet dat zeker lukken en vergeet het motto niet: “be sure to wear some flowers in your hair”.

Voor meer informatie zie ook onze website www.dubio.tk en onze facebookpagina Dubio-Elshout.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
34262
17e uitvoering van Franskes Avond
Franskes Avond is een begrip in de Elshoutse gemeenschap, maar zeker ook daarbuiten. Binnenkort is
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20181010/17e-uitvoering-franskes-avond/
2018-10-10T09:16:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/10/10083446/3333333333333333333333333333333333333333.jpg
Nieuws