Symposium “Weg van de Armoede”

© Foto Merlin Daleman
© Foto Merlin Daleman
Foto: Stichting Leergeld

Een aantal Leergeld-stichtingen in Noord-Brabant wil stem geven aan wat zij in hun dagelijkse praktijk tegenkomen rond het thema ‘armoede’. Dat doen de stichtingen door het organiseren van het symposium ‘Weg van de Armoede’.

Dit symposium is op dinsdag 20 november in Provinciehuis ’s-Hertogenbosch (Brabantlaan 1, 5216 TV ‘s-Hertogenbosch. zie routebeschrijving hier.) van 13.30 uur tot circa 17.30 uur.

Sprekers symposium:
Marja Wittenbolts, psycholoog, maatschappelijk activeringswerker, Stichting De Vonk, Tilburg. Over een longitudinaal kwalitatief onderzoek rond de effecten van opgroeien in armoede. Hierbij zullen een aantal beleidsaanbevelingen aan de orde worden gesteld op basis van genoemd onderzoek.

Christine Kuiper, adviseur armoede, schulden, sociale innovatie Movisie, Utrecht. Over het kwetsbaar worden van mensen als gevolg van armoede. De impact onder andere op de intellectuele vermogens van mensen en hun doe-vermogen.

Gaby van den Biggelaar, Directeur Leergeld Nederland. Over de diverse hulptroepen en hun samenwerking in het belang van degenen die ondersteuning nodig hebben.

Marcel Canoy, econoom, Erasmus Universiteit, Rotterdam en adviseur Autoriteit Consument & Markt. Een blik in de toekomst. Over de vele veranderingen in het totaal van de samenlevingen en hoe daarop in te spelen.

Aansluitend: paneldiscussie onder leiding van Leo Swaans met mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de sprekers.

Organisatie
Het symposium is een initiatief van Stichting Leergeld Heusden. Medewerking wordt verleend door onder andere de stichtingen Leergeld Best e.o., Boxtel, Gemert e.o., ’s-Hertogenbosch, Heusden, Kaatsheuvel, Maas en Leijgraaf, Veldhoven en De Kempen, Leergeld Nederland en de gemeente Heusden. De kosten van de middag worden gedekt door sponsoren en projectsubsidies en komen dus niet ten laste van de beschikbare financiële middelen voor de kinderen.

Leergeld in Nederland
In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Zij kunnen om overwegend financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijd heel normaal zijn en staan daardoor vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld laat kinderen in de leeftijd tot 18 jaar door middel van bijdragen in natura meedoen!

Lokale Leergeld stichtingen bieden kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij geven hen hiermee een springplank, waardoor zij beter kunnen opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier of door naam, functie en gemeente te mailen naar: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen