Zondag presentatie boek “Thuis in de Abdij, vluchtelingen in Mariënkroon 1904-2018”

Foto: Gemeente Heusden

2018 is een jaar waarin we laten zien waar we trots op zijn, een jaar waarin we stilstaan bij de rijke geschiedenis van Heusden, maar vooral een jaar vol hoogtepunten! En om dit te vieren, hebben de Heusdenaren zelf een prachtig programma samengesteld.

Het hele jaar door is er van alles te beleven; een tijdlijn van evenementen die als een puzzel met elkaar zijn verbonden en waarbij ieder puzzelstuk zijn eigen verhaal heeft. Door deze op te halen en met elkaar te delen, ontstaat een gevoel van verbondenheid. Zo zijn we verbonden door verhalen waar we trots op zijn, die generatie op generatie zijn doorgegeven en nu samenkomen in het jubileumjaar Heusden700. Aanstaande zondag  is de presentatie van het boek “Thuis in de Abdij, vluchtelingen in Mariënkroon 1904-2018’. Journalist Hans van den Eeden is in opdracht van stichting Lyra op zoek gegaan naar verhalen over de opvang van vluchtelingen in Mariënkroon in verband met het themajaar Heusden700.

Wist je dat er bijvoorbeeld 9 kinderen zijn geboren in de Abdij tijdens de opmars van de geallieerden in 1944.

Thuis in abdij Mariënkroon
Stichting Lyra gaat op zoek naar verhalen van de opvang van vluchtelingen in Abdij Mariënkroon tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het najaar van 1944 verhuisden bijna alle inwoners van het dorp Nieuwkuijk naar Abdij Mariënkroon door de opmars van de geallieerden en de tegenstand van de Duitse bezetter. Een ingrijpende periode waar veel verhalen aan verbonden zijn. Er wonen in de gemeente nog een aantal mensen die destijds in Abdij geboren zijn. Hun verhalen worden gebundeld in het boek ‘Thuis in abdij Mariënkroon’. Tijdens de boekpresentatie in De Abdij is er tevens een theatervoorstelling.

Aanvang van de middag is 14.00 uur
Adres De Abdij Mariënkroon Abdijlaan 8 Nieuwkuijk

Bekijk het programma Heusden700

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen