Roots in Heusden met Verbraak-Van Bijnen

Foto: Ravelijn

Het Ravelijn presenteert op woensdag 28 november Roots in Heusden met twee virtuoze muzikanten Verbraak-Van Bijnen. Aanvang van de voorstelling is 20.30 en entree is 15.00

Joost Verbraak studeerde trompet bij Eric Vloeimans. Verbraak is actief in verschillende bands. Met Trum&bass en Sesgado speelt hij met bassiste Sanne Verbogt een mix van jazz, wereldmuziek en pop. Joost speelt in de band van de Brabantse rock-troubadour André van den Boogaart en bij bluesman Ralph de Jongh. Hij trad op met Margriet Eshuijs en componeerde muziek voor het bezoek van Willem Alexander en Máxima aan Roosendaal.

Net als Joost Verbraak heeft ook Jan van Bijnen gestudeerd aan het Conservatorium in Rotterdam. Hij is als (slide-)gitarist/multi-instrumentalist actief o.a. in de band van Freek de Jonge en trad op met Daniel Lohues, Tim Knol, Tangarine en internationale artiesten als Adam James Sorensen en Markus Rill. Met de band Point Quiet was hij support act voor o.a. The Isbells, Frazey Ford en Steve Wynn. Het muzikale hart van van Bijnen ligt bij Americana en Bluegrass.

Op muzikaal gebied hebben Joost Verbraak en Jan van Bijnen elkaar ook gevonden en vormen ze inmiddels een nieuw duo met zang/dobro/banjo en sousafoon/trompet/drums. Deze samenwerking resulteerde vorig jaar oktober in het album ‘2nd Line City’, een album dat behalve het titelnummer verder acht covers telt. En niet van de minsten: onder andere Warren Zevon (Carmelita), T-Bone Walker (Mean Old World) en Blind Willie Johnson (Nobody’s Fault But Mine).
Nu is er ‘Endless Road’ met 11 splinternieuwe eigen liedjes en composities.
Willem Jongeneelen (OOR) De blues druipt van deze mannen af en melancholie ligt altijd op de loer. Maar altijd slagen ze er altijd in om het publiek met een dubbele dosis positieve energie naar huis te laten gaan
Jean-Paul Heck (Soundz): Verbraak en Van Bijnen zijn blijvertjes, neem dat maar van mij aan.
Het belooft een zeer bijzonder optreden te worden met Verbraak en Van Bijnen bij Roots in Heusden op woensdag 28 november.

https://ravelijnheusden.nl/productie/verbraak-en-van-bijnen-live-roots-in-heusden/

Verbraak – Van Bijnen Roots in Heusden
Woensdag 28 november 2018
Aanvang 20:30 uur.
Bistro Burchtplein, 5256 EA Burchtplein 6 Heusden (Vesting)

Tickets reserveren € 15,00

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties