Kuijkse Stratenloop kiest als goede doel Efkes Buurten

Foto: Kuijkse Stratenloop

De organisatie van de Kuijkse Stratenloop kiest in 2019 als goede doel Efkes Buurten. De zesde editie van de Kuijkse Stratenloop is op zondag 13 januari 2019 waar jong en oud mee kunnen doen aan deze hardloopwedstrijd in de straten van Nieuwkuijk.

“Wij kiezen elk jaar een andere goede doel en houden deze zoveel mogelijk  lokaal en daarom  hebben we voor Efkes Buurten gekozen” Vertelt lid van de organisatie Werner Elshout. “Voor elke inschrijving gaat 1.- naar Efkes Buurten en dan wordt het bedrag nog eens verdubbeld door Roan Camping Vakanties en hopen dan ook weer een mooi bedrag op te halen”

“Efkes Buurten is een initiatief dat zich richt op mensen in Nieuwkuijk die soms alleen maar efkes willen buurten zonder zich meteen aan te hoeven sluiten bij een clubje of vereniging. Gewoon lekker efkes buurten in het Patronaat met een bakske koffie  voor €1,= inclusief koekje, zoals dat vroeger nog gebruikelijk was. Dat kan iedere week maar ook af en toe eens een keer is prima” Vertelt Berna van den Dungen van Efkes Buurten en haar collega Monique Janssen vult aan.

“Er wordt geen programma gemaakt voor activiteiten. Mochten er vanuit de gasten ideeën zijn dan juichen we dat toe en willen we meedenken. Een idee zou kunnen zijn om de middag hier te beginnen met een gezellige boterham samen.”

“Omdat we ook graag verbinding willen maken met andere sociale groepen in het dorp zal er naast een (vrijwillige) gastvrouw/man ook koffie geschonken worden door iemand met een beperking van Thomashuis Nieuwkuijk.”

Efkes Buurten is Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur Er wordt wel vanuit gegaan dat ieder op eigen gelegenheid naar het Patronaat kan komen. “Ook al richten we op de bewoners van Nieuwkuijk zijn ook gasten uit de aangrenzende straten welkom” Melden de enthousiaste dames nog in koor.

Kuijkse Stratenloop 2016 in de winterzon

De inschrijving van de Kuijkse Stratenloop zal binnenkort worden bekendgemaakt. Ook kinderen kunnen aan dit evenement meedoen en lopen dan de D’n Berenpotrun. In verschillende leeftijdscategorieën worden deze kinderen uitgedaagd om tussen de 600 meter en 2,5 kilometer te lopen.
De junioren en senioren is het mogelijk te strijden om de ROAN run en de wedstrijdloop gaat over 10 kilometer.

Meer info  over de Kuijkse Stratenloop

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen