Verdachten van mobiel banditisme aangehouden op A59 bij Nieuwkuijk

Foto: Politie

De politie heeft dinsdag langs de A59 ter hoogte van Nieuwkuijk drie mannen aangehouden die verdacht worden van heling of winkeldiefstal. In hun auto trof de politie een grote hoeveelheid opzetborstel voor elektrische tandenborstels, scheermesjes en tandpasta aan. Ook werden twee geprepareerde tassen in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen dinsdagavond omstreeks acht uur op de A59 een auto rijden waarvan het kenteken in de politiesystemen voorkwam. De eigenaar van de auto werd namelijk in verband gebracht met vermogensdelicten. De agenten besloten de auto te controleren en gaven de bestuurder een volgteken. Het leek even alsof hieraan werd voldaan maar plotseling reed de auto toch weer de A59 op. Agenten in een tweede politieauto die was aangesloten, zagen vervolgens dat vanuit de bijrijderskant van de betrokken auto zakken werden gegooid. Aan een tweede volgteken werd ten slotte wel gevolg gegeven.

Kofferbak
Tijdens de controle die volgde zagen de agenten dat achter de bijrijdersstoel een grote tas met onder andere opzetborstels en scheermesjes stond. In de kofferbak van de auto trof de politie nog eens twee tassen met opzetborstels, tandpasta en scheermesjes aan. Hierop werden de drie inzittende aangehouden. Het zijn mannen van 29 en 42 jaar zonder vast woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man die in Tilburg staat ingeschreven. Allen de Roemeens nationaliteit. Inmiddels waren ook de zakken terecht die uit de auto gegooid waren. Het bleken twee zakken te zijn die van aluminium folie waren voorzien, vermoedelijk geprepareerde tassen die gebruikt worden bij winkeldiefstallen.

In totaal nam de politie bijna honderd opzetborstels, bijna honderd pakjes scheermesjes en ongeveer vijftig tubes tandpasta in beslag.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
35459
Verdachten van mobiel banditisme aangehouden op A59 bij Nieuwkuijk
De politie heeft dinsdag langs de A59 ter hoogte van Nieuwkuijk drie mannen aangehouden die
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20181107/35459/
2018-11-07T15:59:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/11/07155852/24.jpg
Nieuws