Kerststallententoonstelling in Abdij Mariënkroon

Foto: Honsoirde

Traditiegetrouw vormt de Cultuurtoren weer het decor voor een bijzondere Kerstgroepenverzameling. Dit jaar is dat de verzameling van Kees en Riet Goosen uit Bergen op zoom.

Hun kerstgroepen zijn afkomstig uit de heel de wereld en zijn gemaakt van verschillende materialen als aardewerk, glas, hout, stof enz.   Pronkstukken uit de verzameling zijn de groep van Jac Bongaarts uit Tegelen 1942, twee groepen uit het bekende atelier St. Joris te Beesel en een groep kerstzangers uit Oberammergau. De verzameling is al eerder geëxposeerd o.a. Roosendaal, Nieuw-Vossemeer, Halsteren, Amersfoort, Weert en Noordwijk ( Gr. ) En dit jaar is de verzameling dus te zien in de Abdij Mariënkroon, Nieuwkuijk.

Toen het echtpaar Goosen in 1998 stopte met hun kunsthandel in Bergen op Zoom bleven er een paar kerstgroepen over. Dit was het begin van de verzameling. Inmiddels hebben zij er ruim drie honderd. De kerstgroepen zijn in de loop der jaren door hen zelf gekocht maar ze hebben er ook veel cadeau gekregen. De kinderen, familie en vrienden brengen uit allerlei landen kerstgroepen mee. In 2006 bezochten zij voor het eerst het noord Franse dorpje Muzeray. Dit is een heel klein dorp met maar 120 inwoners, met Kerst wordt het omgedoopt tot Village de la Crèche, ofwel Kerststallendorpje. Er zijn bijzondere kerstgroepen te koop en er is een museum met kerstgroepen uit heel de wereld.

De expositie in de Culturentoren is tussen 16 t/m 30 december dagelijks (m.u.v. 1e kerstdag) te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Houd onze website en facebookpagina in de gaten voor speciale activiteiten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen