Wethouder Thom Blankers bij lancering Fietsgids Linie 1629

Foto: Gemeente Vught

Op vrijdag 14 december, werd in aanwezigheid van wethouder Toine van de Ven, wethouder Huib van Olden van ’s-Hertogenbosch, wethouder Peter Raaijmakers van Sint-Michielsgestel en wethouder Thom Blankers van Heusden de ‘Fietsgids Linie 1629’ gelanceerd.

De “Fietsgids Linie 1629” is een productie van De Groene Vesting en de Paadjesmakers. De gids geeft een inkijk over de Linie 1629 en de hierbij ontwikkelde fietsroute over de linie in de gemeenten Sint-Michielsgestel, Heusden, ’s-Hertogenbosch en Vught.

Fietsgids Linie 1629
Veel werk is verricht door vrijwilligers van Stichting De Groene Vesting, met als resultaat de fietsgids Linie 1629. Er is heel veel speurwerk gedaan om de Linie van 1629 zo goed mogelijk in beeld te brengen en er vervolgens een fietsroute op bestaande wegen samen te stellen. De 49 km lange route voert door een zeer afwisselend landschap van het prachtige buitengebied van ‘s-Hertogenbosch. Onderweg kom je alles te weten over het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629.

Ook is door middel van “51 vertelpunten”, een beschrijving gemaakt wat er op al die plekken van de Linie is gebeurd en er nog zichtbaar van is. Daarnaast geven zij aan welke andere beziens-of wetenswaardigheden er op of rond die plek zijn. In de fietsgids is nog niet alles beschreven, het bevat een aantal highlights. Om het gehele boekwerk te ontsluiten is De Groene Vesting met haar partners op zoek naar de juiste media en middelen. De Fietsgids Linie 1629 is een van de piketpalen richting 2029, het vierde eeuwfeest van het beleg van ’s-Hertogenbosch.

Fort Isabella is een van de start- en eindpunten van de route. In 1629 werd het fort bij het beleg van ‘s-Hertogenbosch veroverd door Frederik Hendrik. Fort Isabella is nu volop in ontwikkeling tot een unieke samenleving, waar betrokkenheid, energie en passie voorop staan. En waar wonen, werken, recreatie en educatie op een logische manier samenkomen.

 

De fietsgids Linie 1629 is verkrijgbaar via de website van De Paadjesmakers en via de website van De Groene Vesting.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen