Inloopbijeenkomst over voorontwerp bestemmingsplan Steenenburg

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Afgelopen dinsdagavond 15 januari hield de gemeente bij Zaal D’n Bork in Nieuwkuijk een inloopbijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan Steenenburg. Aan de hand van enkele plattegronden kregen de aanwezigen uitleg over het bestemmingsplan en konden ze vragen stellen over de ontwikkelingen in het gebied.

Op de bijeenkomst kwamen zo’n 70 geïnteresseerden af. De vragen en opmerkingen worden waar mogelijk verwerkt in de plannen.

Ter inzage
Het voorontwerp bestemmingsplan voor het plan Steenenburg ligt nog tot 30 januari a.s. ter inzage. In die periode kunnen belanghebbenden een inspraakreactie sturen. U kunt een papieren versie inzien op het gemeentehuis in Vlijmen. Online is het voorontwerp bestemmingsplan te vinden via de website van de gemeente of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

verboden te passeren

De bomen langs de Kasteellaan zijn cultuurhistorisch waardevol. Om deze bomen en hun ondiepe wortels te beschermen, wil de gemeente  het autoverkeer in deze historische laan tot een minimum beperken. Met de aannemer voor de restauratie van het kasteel is daarom afgesproken dat mensen en klein materiaal via het parkeerterrein worden aangevoerd. Alleen grote en grote hoeveelheden materialen mogen via de Kasteellaan worden aangevoerd. Op advies van een boomdeskundige is er  een passeerverbod ingesteld op de Kasteellaan.

Op deze manier wordt voorkomen dat (vracht)auto’s te dicht bij de bomen komen en door hun gewicht schade veroorzaken aan de bomen en in het bijzonder de wortels. Om het werkverkeer nu al attent te maken op het belang voor de bomen aan de Kasteellaan zijn voorlopig officieuze passeerborden geplaatst bij de Kasteellaan  Binnenkort worden er de officiële passeerborden geplaatst.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen